Bucureşti: Micul Mowgli al maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băieţel în vârstă de trei ani a fost găsit ieri, murdar şi desculţ, înconjurat de 15 câini aciuaţi în adăpostul din Parcul Plumbuita.Jandarmii l-au scos pe micuţul Cristian din ţarc şi l-au dus la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi a Copilului „Alfred Rusescu“. Vecinii spun că mama lui este la spital ca să nască.

O femeie din cartierul Petricani, sector 2, le-a spus ieri, în jurul prânzului, unor jandarmi care patrulau în zonă că a văzut un copil abandonat în ţarcul pentru câini din zonă. Oamenii legii au mers în Parcul Plumbuita, unde l-au descoperit pe Cristian.

„Sărăcuţul era desculţ şi îmbrăcat cu pantaloni trei sferturi. Erau vreo 15 câini în jurul lui şi era ud leoarcă, pentru că făcuse pipi pe el“, a povestit Cristian Dumitru, comandantul de grupă.

S-a încălzit abia după o jumătate de oră
Jandarmii l-au luat din parc şi l-au dus repede în maşină. Unul dintre l-a acoperit pe băieţel cu haina ca să se mai încălzească. Trei studente de la Academia de Poliţie, aflate acolo în practică, s-au dus să-i cumpere ceva de mâncare şi un ceai cald. Potrivit acestora, băieţelul avea o echimoză pe obrazul drept şi răni pe picioare.

„Era foarte înfometat şi speriat. După jumătate de oră, s-a mai încălzit şi a început să râdă“, a mai spus Dumitru.

La câteva minute după ce copilaşul a fost adus în maşina jandarmilor, un bărbat a venit şi le-a spus că el este unchiul copilului. El a adus şi certificatul de naştere al micuţului pentru a demonstra că îl cunoaşte. Acesta susţinea că băieţelul nu era abandonat, ci că acolo este casa lui.

Ţarcul de câini, locul de joacă al micuţului
Potrivit lui Constantin Dorin Guiman, în vârstă de 42 de ani, nepoţelul lui are trei ani şi trăieşte cu părinţii lui într-o clădire părăsită din ţarcul pentru câini. Unchiul este vecin cu ei, aşa că a dezvăluit şi faptul că mama şi tatăl lui Cristian nu sunt căsătoriţi şi că niciunul nu lucrează.

„Maică-sa e la spital şi a născut azi-noapte, iar taică-su’ e la piaţă. A rămas în grija mea şi nu l-am văzut când a ieşit afară. Oricum, el nu iese din ţarc, se joacă mereu aici“, a spus cu nonşalanţă bărbatul.
Concubina acestuia, Raluca Rascarache, este singura din familie care munceşte, fiind femeie de serviciu în zona Obor.

Camera lui Gabriel, fără ferestre
Părinţii copilului s-au mutat în această clădire, care a servit drept adăpost pentru câini, din vară. Camera în care doarme micuţul nu are lumină şi nici măcar ferestre şi singura sursă de încălzit este un aragaz cu butelie.
Mai mult, locuitorii din cartier care îşi scot câinii la plimbare în această zonă  spun că l-au văzut de multe ori pe micuţ jucându-se singur în parc, în ciuda faptului că locul este foarte periculos.

„Au fost momente în care a trebuit să ţin câinele în lesă până când au venit părinţii micuţului şi l-au luat în casă. Aici nu este un loc unde să îţi creşti copilul“, a povestit un bărbat din cartier.


Alt abandon pe scări, la Dinamo

Un băieţel în vârstă de doi ani a fost găsit în dimineaţa zilei de 20 octombrie, în faţa Stadionului Dinamo. Potrivit Primăriei Sectorului 2, micuţul fusese lăsat de către mama lui, în vârstă de 33 de ani, din Bihor, care mai „aruncase” alţi doi copii ai ei în centre de plasament. Autorităţile au dus copilul la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu“ din Sectorul 2.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite