Bucureşti: Cel mai mic plic timbrat a fost evaluat la 100 de lire

Este preţul de la care va porni licitaţia care va avea loc în această toamnă în Birmingham (Marea Britanie). Bucureşteanul Robertino Minculescu este deţinătorul plicului vechi de peste o sută de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea celui mai mic plic cu timbru

Casa de licitaţii Warwich &Warwich Ltd. din Birmingham (Marea Britanie) a înregistrat plicul trimis de Robertino Minculescu care are dimensiunea de 36X39 milimetri şi ar putea fi unicat atât în România cât şi în întrega lume.

„Am primit confirmarea din partea casei de licitaţii, iar plicul va fi licitat în luna septembrie la un preţ estimat de 100 Lire sterline sub titulatura de <<Rumanian Miniature Envelope>>“, a anunţat deţinătorul plicului.

Plicul care a fost transmis trei generaţii la rând, dar nu a fost inclus în circuitul de valorificare şi de aceea nu figurează nici în evidenţele statului român,  a fost trimis în cele din urmă în Marea Britanie după şase ani de cercetări făcute de Robertino Minculescu de profesie jurist care a căutat dovezi cu privire la unicitatea acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările