Bucureşti: Lumânări aprinse pentru sluţirea Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50 de oameni au protestat aseară cu lumânări aprinse faţă de demolarea unei clădiri de la sfârşitul secolului al XIX-lea, de pe strada „Eremia Grigorescu“ nr. 1. La acţiune au participat membri ai asociaţiilor „Prietenii Şcolii Centrale“, Salvaţi Bucureştiul, ai Asociaţiei Bucureşti, dar şi bucureşteni care locuiesc în zonă.

„Locul în care se afla clădirea este inclusă în zona protejată Jean Louis Calderon. Ştim că aici se va construi un hotel de patru etaje. Acest lucru afectează valoarea zonei din punct de vedere istoric. Îi anulează valoarea arhitecturală“, a spus preşedintele Asociaţiei „Prietenii Şcolii Centrale“, Romulus-Andrei Bena.

El a adăugat că acea casă s-ar fi aflat la numai 100 de metri de Parcul Ioanid, monument istoric naţional, şi că intenţionează să dea în judecată Primăriei Sectorului 1.


„Clădirea nu face parte din patrimoniul oraşului. Suntem în legalitate, avem toate avizele“, a spus, pentru „Adevărul de Seară“, Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1.

Casa a fost demolată în urmă cu o săptămână, cu autorizaţia de desfiinţare nr. 90/6/ din 18 mai 2009, emisă de Primăria Sectorului 1. La baza acestei autorizaţii stau două avize ale Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a Municipiului Bucureşti.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite