Bucureşti: Incidente electorale în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a câştigat alegerile prezidenţiale, obţinând 50,33% din voturi , în timp ce contra-cadidatul său, Mircea Geoană,  a obţinut 49,62% dintre voturi, potrivit rezultatelor centralizate de Biroul Electoral Central azi dimineaţă în 99,13% de secţii.

La nivelul întregii ţări s-au comis 55 de infracţiuni electorale şi s-au dat 33 de amenzi în valoare totală de 21.000 de lei.

Medicul Rivona Penişoară din comuna Grinţieş din Piatra Neamţ s-a ales cu dosar penal, după ce o anchetă a scos la iveală faptul că a condiţionat actul medical pacienţilor săi. Cadrul medical le-a oferit serviciile sătenilor după ce aceştia au acceptat să voteze un anumit candidat.
În localităţile Şomcuta Mare şi Rozavlea din judeţul Maramureş, trei politicieni cunoscuţi la nivel local au fost acuzaţi că au oferit bani şi produse alegătorilor, dar şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Au votat şi minorii
Consilierul local din Turda, Berczi Mihaly, reprezentant al Partidei Romilor, este cercetat de poliţişti sub acuzaţia că ar fi transportat mai multe persoane la secţia de votare. El riscă să stea la închisoare între şase luni şi cinci ani.
În localitatea prahoveană Bărcăneşti, un bărbat în vârstă de 29 de ani, a votat la o secţie specială din oraşul Băicoi, deşi nu figura pe listele electorale şi avea interdicţie de exercitare a acestui drept până pe 17 iunie 2010, fiind recent eliberat din penitenciar
George Gabinat şi Geaner Osman , doi minori în vârstă de 16, respectiv 17 ani din Amzacea au votat ilegal la Secţia Specială din Techirghiol. Sesizarea a venit din partea preşedintelui secţiei. El a cerut suspendarea procesului de vot.
Preşedintele secţiei de votare numărul 122 din Ţicleni, judeţul Giorj a sesizat faptul că a dispărut una dintre cele 5 ştampile de vot ale secţiei. Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a dispărut aceasta şi identificarea persoanei care şi-a însuşit-o.

Un medic de familie din localitatea doljeană Unirea este urmărit penal după ce poliţiştii au constatat că acesta elibera adeverinţe false pentru urna mobilă. Oamenii legii au ridicat un număr de 56 de adeverinţe false şi îl cercetează pe medic pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ieşeanul care a votat la Bucureşti şi s-a lăudat în gura mare că va vota de cinci ori a fost identificat de poliţişti şi va fi cercetat

Votul românilor din străinătate, decisiv
Azi-dimineaţă, la ora 7.00, ora locală a Romîniei, s-a încheiat votul românilor din străinătate, odată cu închiderea ultimelor secţii de votare de pe Coasta de Vest a Statelor Unite, respectiv de la Los Angeles, Portland, Seattle, San Francisco, Sacramento, Orange Country şi Las Vegas. Peste 147.600 de români au votat în cele 294 de secţii de vot din străinătate, o participare record potrivit informaţiilor oferite de preşedinţii secţiilor. Cea mai ridicată prezenţă la vot s-a înregistrat în secţiile din Italia (42.000 de români), Spania (35.800) şi Republica Moldova (peste 12.000). În Franţa au votat 6.350 de români, în Germania aproape 4.000, în Austria 1.800, în Ungaria 1.000, Belgia 4.300 şi în Cehia 560 de persoane. Peste 850 de militari români au votat în Afganistan şi Kosovo.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite