Bucureşti: Haiducii rutieri, „arşi” în Pipera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii de maxi-taxi şi de autobuze private au transformat Bulevardul Dimitrie Pompei într-o permanentă staţie pentru călători. Conducătorii auto opresc oriunde un călător le face semn, blocând traficul pe întreaga arteră. Ieri, poliţiştii au amendat cu 12.000 de lei şase astfel de şoferi.

Traficul pe Bulevardul Dimetrie Pompei, situat în apropiere de gura de metrou Pipera, este mereu gâtuit de microbuzele şi autobuzele care opresc la orice pas să-şi ia sau să-şi lase călătorii. Situaţia a degenerat în ultimii ani, când în zonă a explodat dezvoltarea imobiliară. Zecile de clădiri de birouri au atras mii de oameni care trebuie să ajungă la serviciu cu un mijloc de transport, după ce ies din ultima staţie de metrou, Pipera.

Astfel, au apărut din ce în ce mai multe maxi-taxi şi autobuze care preiau călătorii. Însă, fără a avea un loc stabilit pentru staţionare, şoferii autovehiculelor opresc oriunde au chef, întorc pe liniile de tramvai şi, de cele mai multe ori, chiar circulă pe şine.


Toate regulile, încălcate

În urma publicării acestei situaţii în ziarul „Adevărul de Seară”, şefii Poliţiei Rutiere au trimis un echipaj pe Dimitrie Pompei. Timp de o oră, celor doi poliţişti nu le mai ajungeau mâinile şi fluierele ca să oprească microbuzele şi să scrie procesele verbale. „Nici nu am loc unde să-i parchez, dacă i-aş opri pe toţi“, spunea poliţistul, în timp ce şoferii care scăpau nu aveau nicio jenă în a continua să oprească acolo unde le cereau călătorii şi să blocheze traficul.



Şase conducători auto au luat amezi în valoare totală de 12.000 de lei, pentru că au oprit în locuri unde nu era staţie. Unul dintre aceştia a fost sancţionat pentru că nu tăiase bilete niciunui pasager. „Amenda este de 2.000 de lei pentru oprire acolo unde nu este staţie şi tot 2.000 de lei pentru că nu se taie bilet. Prima o primeşte societatea, iar a doua îi revine şoferului. Transportatorii sunt supuşi unei legislaţii mai dure decât şoferii normali“, a declarat inspector Adrian Bălă, de la Brigada de Poliţie Rutieră. Pe lângă documentele obişnuite, şoferii microbuzelor care transportă angajaţii diferetelor companii care au sediul în-afara oraşului, trebuie să prezinte şi o licenţă de cursă specială.

„Dacă nu oprim, pierdem clienţii“

Unul dintre cei traşi pe dreapta, Virgil Cioponea, şofer pe linia 445 Pipera-Tunari, spune că, dacă nu opreşte, riscă să rămână fără clienţi, ba chiar să fie şi bătut. „Căutăm să-i lăsăm cât mai aproape de unde au nevoie. Dacă îi lăsăm numai în staţii, îi pierdem. Dacă nu-i lăsăm, ne scuipă, ne bat de faţă cu ceilalţi. De multe ori îi claxonam noi şi îi luăm“, a mărturisit şoferul amendat.

Vom înmulţi controalele în zonă pentru a ne asigura că microbuzele nu vor mai opri în locuri nepermise
Daniel Piştea
subcomisar Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite