Bucureşti: Gerul a pus pe alergătură ambulanţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de bucureşteni au solicitat ajutorul echipelor de la Ambulanţă, azi-noapte, din cauza temperaturilor scăzute, numărul fiind aproape dublu faţă de o noapte obişnuită.

Citiţi şi: Buzău: A murit pentru că ambulanţa nu a ajuns din cauza viscolului

Buzău: Primele victime ale gerului: o femeie a murit şi doi bărbaţi au ajuns la spital cu degerături

VIDEO Buzău: A ars de viu după ce a supraîncălzit soba

Braşov: Ianuarie a adus geruri polare în centrul ţării

Buzău: Doi bărbaţi degeraţi se luptă între viaţă şi moarte

„Au fost apeluri pentru diverse urgenţe, dar numărul de solicitări a crescut din cauză că multe persoane au suferit de frig. Astfel, 71 de persoane au fost găsite căzute pe stradă cu hipotermie, iar trei persoane au fost internate cu şoc hipotermic. Au fost şi zece cazuri de fracture“, a spus Alis Grasu, medic coordinator Ambulanţă.

Ea a adăugat că persoanele fără adăpost au cel mai mult de suferit în această perioadă, mai ales că sărăcia nu le permite să se alimenteze corect, astfel încât să poată lupta cu frigul.

Oamenii străzii se tem să vină la adăposturi

Mai multe echipaje ale Direcţiei de Asistenţă Socială au umblat toată noaptea pe străzile Capitalei pentru a aduna oamenii străzii şi pentru a-i convinge să meargă în adăposturile special amenajate pentru ei. Doar 168 de persoane au acceptat. Majoritatea au fugit, însă, când au văzut echipajele de asistenţi sociali.

„Mulţi se tem de oficialităţi pentru că nu au acte şi le este teamă că vor fi trimişi în localităţile de origine“, a explicat directorul centrului de zi pentru tinerii străzii „Sf. Lazăr“, Costin Nedelcu.

Primăria a amenajat secţii speciale pentru oamenii străzii în cele 18 spitale care aparţin municipalităţii. Bucureştenii care văd persoane fără adăpost pot sesiza aceste cazuri la numerele de telefon 021-305.55.07 şi 0800-821-218.

Şi la Spitalul Judeţean Ilfov gerul a dat bătaie de cap medicilor. Astfel, sute de persoane au cerut în ultimele zile să fie internate. „Au venit cei care nu mai au bani de medicamente şi au cerut să se interneze pentru a primi tratament, dar şi multe cazurile sociale care vin la spital să se adăpostească de ger“, a spus directorul instituţiei, Dan Blendea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite