Bucuresti: Festivalul Undercloud, la Motoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de a doua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Independent Undercloud reuneşte 23 de piese de teatru produse de companii teatrale independente, din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Târgu Mureş.

În opinia regizoarei Chris Simion, preşedinta Companiei Daya şi iniţiatoarea festivalului Undercloud, unicul criteriu de selecţie a spectacolelor a fost cel al valorii artistice.

„Am vizionat peste 46 de piese şi am ales numai «crema». La unele reprezentaţii a trebuit să renunţăm doar din cauză că spaţiul de joc de la «La Motoare» nu le permite desfăşurarea. Problematica abordată este cea contemporană, iar vârsta publicului nu are nicio importanţă“, a explicat Chris Simion.

Bucureştenii care pe parcursul stagiunii teatrale nu au avut ocazia să vadă reprezentaţii ale companiilor idependente din Capitală, cu titluri deja cunoscute, precum „Te iubesc! Te iubesc?“ sau „Dragostea durează trei ani“, au acum prilejul de a viziona aceste spectacole, prezente în festival.

Pe scena din „La Motoare“ vor evolua artişti binecunoscuţi, precum Adriana Tandafir, Cristi Iacob, Manuela Hărabor, Tania Popa, alături de actori tineri, aflaţi la începutul carieri artistice, care joacă la companiile independente de teatru.

16 seri doar de teatru

Iubitorii de teatru vor avea prilejul ca în fiecare seară, de la ora 21.00, să vizioneze un spectacol de teatru în aer liber sau, dacă plouă, în „Lăptăria lui Enache“.

Pentru a marca debutul evenimentului, organizatorii au programat în această seară două spectacole.

Cel din această seară, de la ora 21.00, intitulat „L-V: 8-16“, este o producţie a Teatrul Luni din Bucureşti şi are un singur personaj, interpretat de actorul Lari Georgescu.

Subiectul este inspirat din viaţa unui individ tipic al zilelor noastre, care la 6 ani visa să schimbe lumea dar, când se face mare, eşuează în banalitatea vieţii împărţită între slujbă şi televizor,

grija ratelor şi visul la concediul all-inclusive.

Tot diseară, dar de la ora 23.00, Teatrul 74 din Târgu Mureş prezintă comedia „Cum am mâncat un câine“, scrisă de autorul rus Evgheni Grişkoveţ, care valorifică în acest text experienţa tragicomică a celor trei ani de serviciu în marina rusă.

Printre spectacolele care vor putea fi văzute la Undercloud menţionăm „Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?“, cu Maia Morgenstern şi Tudor Aaron Istodor, „Novocento“, cu Cristi Iacob şi Mircea

Tiberian, „Terapie prin sex@gmail“, cu Puşa Darie, producător Marius Manole, „Gunoierul“, de Mimi Brănescu, cu Tania Popa, „Buzunarul de pâine“, de Matei Vişniec.

Lista spectacolelor şi programul reprezentaţiilor se găsesc la adresa www.daya.ro.

Costul unui bilet este de 25 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite