Bucureşti: Ai doar zece clase? Fă-te inspector de resurse umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul este plin de afişe prin care se oferă cursuri de specializare pentru cei care termină profesionala. În mare parte, sunt joburi pentru care nu este nevoie de prea multe cunoştinţe, pentru care este nevoie doar de muncă fizică, cum ar fi zidari, bucătari sau fierari. Cu toate acestea, printre ele, se oferă şi lecţii pentru cei care doresc să se facă inspectori de resurse umane.

Deşi pare un lucru greu de crezut că un absolvent de zece clase poate susţine interviuri în cadrul unei companii cu pretendenţi chiar şi pentru posturi de directori, organizatorii cursului susţin că aceste lecţii sunt singurul lucru de care au nevoie.

„Sunt acreditate de Ministerul Muncii. Sunt tot de ce au nevoie viitorii inspectori în resurse umane“, ne asigură o doamnă care răspunde la numărul afişat pe afişul promoţional.

Astfel, absolvenţii facultatăţilor specializate pe resurse umane sau cei care termină chiar şi un masterat în acelaşi domeniu concurează, pe piaţa forţei de muncă, cu absolvenţii de zece clase.


Profesorii erau inutili

Cursurile pot fi absolvite în maximum două luni şi jumătate şi cei care doresc să se înscrie trebuie să plătească o taxă de 500 de lei.
Lecţiile sunt puse pe un CD comercializat de o anume firmă, S.C. CARDINAL ME SRL, iar cei care doresc să beneficieze de el îl pot cumpăra de la sediul firmei, de la Şcoala Nr. 145 din Capitală.

În urmă cu câteva luni, lecţiile erau predate de anumiţi profesori specilizaţi în acest domeniu dar, potrivit organizatorilor, pentru că „învăţăceii“ - viitori inspectori - nu scriau corect după dictare, au fost întrerupte şi s-a decis ca după două luni şi jumătate de la achiziţionarea CD-ului să se dea un simplu examen.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite