Bucureşti: Dealurile din parcuri, pârtii pentru bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul weekend de vacanţă a scos copiii şi părinţii pe derdeluşurile din Capitală. Cele mai aglomerate derdeluşuri din Bucureşti sunt dealurile din parcurile Tineretului şi Carol, dar şi pârtia lui Piedone din Parcul Copilului, care a fost în sfârşit acoperită de zăpada căzută din cer.

Aleile şi dealurile parcurilor din Capitală au fost transformate în pârtii de către copiii care au profitat de zăpada abundentă căzută în ultimele zile. Chiar şi cei mai mari, care nu au putut să ajungă la munte, şi-au petrecut primul weekend din vacanţa de iarnă pe derdeluşurile improvizate în parcuri. Astfel, sute de tineri, dar şi părinţi cu copii, şi-au petrecut toată duminica pe zăpadă, cu sănii, snowboard-uri şi cu bucăţi de celofan.

Dacă prin parcurile cu dealuri au ieşit mai mult tineri de peste 15 ani, care se aruncau în viteză, pe aleile din Parcul Romniceanu şi Cişmigiu se vedeau numai mogâldeţe cu sănii trase de părinţi.
Cum intrai în Parcul Romniceanu, pe lângă dealul de la Academia Militară, auzeai semnalul de joacă: „Pârtieeee!“. Ceva mai încolo, câţiva părinţi îşi învaţau copiii de doar câţiva ani cum să mânuiască o sanie.
 
„E foarte frumos aici. Nu sunt persoane mai mari care să ne lovească, ies doar părinţii cu copii mici. Preferăm să fie mai linişte“, a spus Daniel Scărlătescu, care a ieşit la săniuş cu fetiţa lui, Sara Maria.
De asemenea, pe aleea La Cetate, din Parcul Cişmigiu, câţiva puşti şi-au găsit un loc de joacă pe o porţiune de câţiva metri acoperită de gheaţă.  

Cu snowboard-ul în Parcul Carol
Pasionaţii sporturilor de iarnă au ieşit în Parcul Carol încă de dimineaţă cu plăcile de snowboard. „Pentru astăzi (ieri n.r.) aveam programată o ieşire la munte, dar nu am mai avut bani şi am hotărât să venim măcar într-un parc din Bucureşti“, a spus Bart, un tânăr din Capitală. El este pasionat de snowboard de aproximativ 15 ani, iar iarna, cea mai mare parte din timp şi-o petrece pe pârtie împreună cu alţi prieteni pasionaţi de acest sport. „E foarte frumos aici. Am ales Parcul Carol pentru că are porţiuni mai abrupte şi trepte acoperite de zăpadă. Dar avem şi brazi. Locul ăsta imită binişor o zonă de munte. Zilele următoare cred că vom merge şi pe pârtia lui Piedone“, a spus încântat Biggy, un alt pasionat al plăcii.

image



Tineretului, cel mai aglomerat derdeluş
Cei care vor să simtă mai mult atmosfera unei pârtii de munte pot alege şi dealul din Parcul Tineretului, care în acest weekend a fost cel mai aglomerat. Aici, se pare că gerul nu i-a deranjat aproape deloc pe copii. Au plecat spre casă seara, doar la insistenţele părinţilor.
De asemenea, mult aşteptata pârtie de 100 de metri amenajată în Parcul Copilului de primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost în sfârşit acoperită cu zăpadă. Din cauza ploilor, anul trecut bucureştenii nu s-au putut bucura de această pârtie pentru că tunurile de zăpadă nu au făcut faţă.

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite