Bucureşti: Datornicii la stat nu-şi vor lua salariile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În pragul Sărbătorii Paştelui, mai bine de 12.000 de bucureşteni nu-şi vor putea lua salariile pentru că au datorii la bugetul de stat.

De la începutul anului, peste 12.000 de bucureşteni din sectorul 4 al Capitalei s-au trezit cu sechestru pe salariu impus de direcţiile de taxe şi impozite. Măsura a fost luată pentru că oamenii nu şi-au plătit la timp dările la stat. „Majoritatea celor notificaţi nu şi-au plătit de mai bine de doi ani impozitul pe casă, teren sau maşină”, ne-a declarat Cristina Popa, purtătoarea de cuvânt a primăriei sectorului 4.

Executarea silită începe prin comunicarea unei somaţii la domiciliu. Dacă în termen de 15 zile, contribuabilul nu se sesizează, conturile bancare ale acestuia se blochează până când se va acoperi suma restantă specificată în somaţie.

Executarea silită se poate extinde şi pe bunurile mobile şi imobile ale contribuabilului, urmînd ca acestea să fie valorificate până când se va acoperi restanţa pe care proprietarul o are către bugetul de stat. Primăriile au recurs la această metodă deoarece, în plină criză, taxele şi impozitele sunt o sursă de venit importantă la bugetul local.



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite