Bucureşti: Curtea Veche asaltată de bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deschis cu ocazia zilelor Bucureştiului, Salonul Municipal de Artă Medievală atrage un public numeros în spaţiile palatului Curtea Veche.

Pe scara de lemn, pe care se intră în spaţiile medievale, oamenii aşteaptă, mai întâi, să iasă vizitatorii şi abia apoi coboară în catacombe, unde, pe sub arcade, pe pereţii din cărămidă, sunt expuse lucrările a 100 de artişti plastici de prestigiu.
Printre expozanţi se află Vasile Pop Negreşteanu, Maria Constantinescu, Paul Constantin, Nicolae Sava, Bogdan Sava, Marin Răducu, George Paul Mihail, Constantina Dumitru, Marin Gherasim, Vlad Iulian Fodor, Cristina Oprişănescu, Vlad Dan Perianu, Andrei Romocean ş.m.a.
 Pot fi admirate icoane pe sticlă, tapiserii, picturi în ulei, lucrări, care, prin tematică şi tehnicile utilizate, reînnoadă firul tradiţiilor artistice medievale româneşti, de inspiraţie bizantină, romanică şi gotică.  În opinia pictorului Marin Răducu, coordonatorul proiectului, această expoziţie este „un semnal pro-patrimoniu cultural naţional, în contextul european”.
Programul de vizitare al expoziţiei este zilnic, între orele 9.00-17.00.
Salonul Municipal de Artă Medievală, aflat la prima ediţie, a fost organizat de UAPR în colaborare cu Fundaţia Zidul şi va rămâne deschis pâna la data de 10.10.2010.

În această seară, la ora 18.00, iubitorii de artă sunt invitaţi la Galeria Irecson, la vernisarea expoziţiei de grafică a artistului plastic Radu Gheorghian.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite