Bucureşti: Crângaşi, -15 grade Celsius: Tutunul dăunează grav sănătăţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii strâng din dinţi şi suportă gerul care le îngheaţă sângele, înghesuindu-se în faţa metroului ca la cozile pentru carne  de pe vremea lui Ceaşcă, ca să cumpere ţigări de calitate proastă la un preţ mai mic decât în magazine. 

În staţia Crângaşi, la ieşirea din metrou, în fiecare zi stă parcată în părculeţul din zonă o dubiţă albă, tecăruită cu cartuşe de ţigări,  iar lângă ea două femei, care sar dintr-un picior pe altul de frig,  împart ţigări în stânga şi-n dreapta: 5 lei Viceroy şi Slims, Marlboro cu 6 lei şi Kent cu 8 lei. Acelaşi scenariu îl aplică bişniţarii şi la gurile de metrou Piaţa Sudului, Obor sau Brâncoveanu, locuri în care care stau propiţi exact la ieşirile din subteran şi aproape că te agresează dacă te interesezi de ofertă şi-o refuzi ulterior.   

Poliţiştii negociază ilegalitatea

Despre Piaţa Obor numai de „bine”. Acest loc a devenit aproape oficial principalul loc de desfacere a tutunului moldovenesc de contrabandă. Cuiburile de bişniţari  care vând ţigări timbrate pe sub mână şi, culmea tupeului, în suporturi, la vedere, nu par deloc incomodaţi de patrulele de poliţiştii comunitari care le stau în coaste. Şi nici invers, de vreme ce  mulţi dintre „oamenii legii” care ar trebui să supervizeze această zonă ajung la „mica învoială” cu speculanţii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite