Bucureşti: Congresul studenţilor din România a ajuns la a treia ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1000 de lideri studenţeşti din toată ţara, care fac parte din Uniunea Studenţilor din România (USR) participă astăzi, în Capitală, la Congresul Studenţilor.

Studenţii se întâlnesc la cea de-a treia ediţie a congresului pentru a dezbate problemele cu care se confruntă învăţământul superior românesc. Tema acestei ediţii este Proiectul de Lege a Educaţiei.

Acesta a fost analizat deja în cadrul campaniei de informare şi dezbateri publice Comment, care a avut loc în 42 de oraşe. “Campania este cea mai amplă dezbatere publică cu privire la Legea Educaţiei, USR asumându-şi rolul de principal reprezentant al opiniei publice în relaţia cu Guvernul, Preşedinţia şi Parlamentul”, a declarat liderul USR, Andrei Botez.

La eveniment şi-au confirmat prezenţa ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu. „În această perioadă care nu este uşoară pentru România, cred că aveţi un rol important: să arătaţi că există speranţă şi că putem, până la urmă, să ieşim din această situaţie, cu costuri sociale minime“, a declarat, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, prezent la eveniment.

Referitor la mărirea taxelor de studiu, principala grijă a studenţilor din ultima perioadă, Funeriu a declarat că ministerul nu are vreo implicare. Dacă aveţi probleme cu taxele, cu taxele de examen, acestea ţin de universitatea la care sunteţi înscriși. Legea nu măreşte taxele la cămin, nu măreşte taxele de şcolarizare şi nici nu prevede reducerea burselor. Suma destinată burselor este alocată universităţilor, iar acestea le distribuie aşa cum consideră de cuviinţă“, a mai spus ministrul. USR este cea mai mare organizaţie studenţească din România, reprezentând peste 500.000 de studenţi din 17 centre universitare.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite