Bucureşti: Comercianţi cu mofturi la Piaţa Sudului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hală de 1.500 de metri pătraţi a fost deschisă astăzi în complexul agroalimentar Piaţa Sudului din Sectorul 4. Chiar dacă autorităţile locale au recepţionat azi-dimineaţă o piaţă nouă, muncitorii încă mai puneau la punct ultimele finisaje, dar comercianţii o vor şi mai modernă.

Precupeţii şi-au luat în primire cele 400 de tarabe din noua hală a pieţei agroalimentare, din cartierul Berceni, încă de la prima oră. La ora inaugurării, ora 11.00, mirosul legumelor era acoperit de cel al vopselurilor şi tencuielii, iar muncitorii mai aveau de pus la punct una-alta, făcându-şi loc printre oameni.

„Ia vezi, mă, ce faci cu becurile astea! Unul se aprinde, altul nu!”, îi spunea un administrator electricianului, în timpul recepţiei oficiale. „Astea nu le-am pus eu şefu’!“, s-a apărat omul, butonând la tabloul electric. Dincolo, la un gang, zidarii încă mai finisau tencuiala. Şi-au permis o pauză de ţigară şi de cafea „până trece dom’ primar cu presa“.

Îndeplineşte standardele europene

Hala are o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi şi este amenajată modern, la  standarde europene. Acest lucru a presupus lucrări de refacere a pavimentului, a instalaţiei de apă şi canalizare, dar şi a instalaţiei electrice.

Pardoseala este antiderapantă, iar plafonul prevăzut cu trape de aerisire care se pot deschide cu telecomandă. Lucrarea a fost realizată în 45 de zile şi a costat aproape 1,2 milioane de euro, banii provenind din încasările Direcţiei de Administrare a Pieţelor. De asemenea, administraţia locală se laudă că toţi precupeţii care şi-au închiriat tarabă aici sunt producători.

„La vară să ne dea aer condiţionat!”

Cu ecusonul de gât, Gherghina îşi aranjează produsele sub nasul cumpărătorilor. Vine de ani de zile în Piaţa Sudului din judeţul Giurgiu. Are acasă solare şi sere la fel de moderne ca noua hală. „La vară să ne dea aer condiţionat, ca ne coacem aici! Eu la mine în solare am şi aer condiţionat şi de toate”, a spus mândră Gherghina Câmpurean.

În câteva săptămâni, hală de brânză

Reprezentanţii administraţiei locale le-au promis cumpărătorilor că în câteva săptămâni se va deschide în această nouă hală şi un magazin specializat de brânzeturi. „Trebuie să venim să ne vindem şi brânza, caşul, ce mai facem noi prin gospodărie!”, i-a spus precupeaţa Gherghina Câmpurean primarului Piedone.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite