Bucureşti: Ciocnirea mall-urilor: război „care pe care" în Berceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai sărace zone ale Capitalei va deveni zona zero a centrelor comerciale. Pe partea de centre comerciale, partea de sud a Bucureştiului, care a cunoscut şi cea mai mare dezvoltare, este la concurenţă cu zona de vest (Plaza România, Militari Shopping Center şi Fashion House), în timp ce nordul este monopolizat de Băneasa Shopping City iar in est singura opţiune rămâne Iris Shopping Center din Titan.

Zeci de magazine închise, mese goale la câte o cafenea rămasă singură pe etaj şi copiii care se plimbă în voie, cu rolele, pe culoare, pentru că e gol! Aşa arată holurile unui mall din Berceni într-o seară din mijlocul săptămânii.

Chiar şi-aşa, lipsa de vizitatori şi chiriaşi de care se lovesc cei patru retaileri de pe axa Grand Arena-Vitantis-City Mall-Libery Center, mai capătă un mare obstacol. Concurenţa mall-ului Sun Plaza, care se va inaugura mâine şi care va fi un nou punct de interes pentru cetăţenii sectorului 4, mai ales că reprezentanţii centrului apreciază că accesul la metrou direct din mall, şi invers, la staţia Piaţa Sudului, printr-un pasaj la care astăzi încă se lucra, va fi punctul forte în defavoarea concurenţei.

De cealaltă parte, specialiştii în retail spun însă că miza unui mall este clientul cu bani, care are maşină, nu care circulă cu metroul. Astfel, centrul Sun Plaza va deveni mai degrabă un magazin de proximitate pentru cei comozi care obişnuiesc să-şi facă cumpărăturile pe lângă casă.

„Locaţia aleasă este una bună pentru că se află într-o zonă populată. Dimensiunea la care a fost construit  este un alt punct câştigat pentru că poate dispune de big boxuri (n.r unităţi de mari dimensiuni) “, consideră Costel Alecu, directorul departamentului de spaţii comerciale şi industriale al Regatta Company, companie specializată în consultanţă imobiliară.

Principalele ancore cu care va încerca noul mall Sun Plaza  să se agaţe de clienţi vor fi hipermarketul Cora, magaziunul de mobilă Mobexpert, iar pe partea de fashion C&A, GAP, Marks&Spencer şi Deichmann. Tot Alecu spune că hipermarketurile Carrefour şi Billa sunt de fapt sondele care îi mai salvează şi pe ceilalţi patru retaileri concurenţi de la periferie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite