Bucureşti: Case primite de la stat după patru ani de aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele 220 de locuinţe din zona C a cartierului de locuinţe pentru tineri „Constantin Brâncuşi“, construite de Asociaţia Naţională a Locuinţelor, au fost repartizate azi-dimineaţă.

Sute de bucureşteni, majoritatea din sectorul 6 al Capitalei aşteptau cu nerăbdare să primească cheile noilor locuinţe şi să semneze contractul cu Administraţia Domeniului Public.

„Acum patru ani am depus cererea. Am aşteptat foarte mult, dar acum sunt bucuroasă. Abia aştept să mă mut! Mai trebuie să încheiem un contract cu ADP şi să primim cheile“, a spus Delia Stavre, în vârstă de 30 de ani. Aceasta a mărturisit că a aşteptat atât de mult pentru că atunci când a depus cererea, blocul era în stadiul de proiect.

„Am aşteptat să se finalizeze, s-a lucrat la instalaţii şi toate celelalte utilităţi, toate au durat“, a spus Delia.
Potrivit reprezentantei Primăriei Sectorului 6, Mirela Buzărin, dacă totul va decurge normal, oamenii se pot muta în noile locuinţe chiar înainte de Crăciun.

Zona C cuprinde 8 blocuri de locuinţe în sistem de închiriere, cu un total de 499 de apartamente. Dintre acestea, 226 sunt apartamente cu două camere, 206 sunt garsoniere, iar 27 sunt apartamente cu 3 camere.

Investiţia a fost de aproximativ 10 milioane de lei pentru reţelele de apă şi canalizare, precum şi pentru drumuri şi sistematizare, iar pentru alimentarea cu energie electrică s-a plătit în jur de 600.000 de lei.

Repartizare cu probleme în anii trecuţi
În urmă cu câţiva ani, la repartiţia altor zone din cartierul Brâncuşi, mulţi beneficiari au fost nemulţumiţi de modul în care au fost date aceste apartamente. „Spre deosebire de anii trecuţi, acum nu am auzit să mai fie probleme. Am aflat şi eu că s-au făcut şmecherii, că plăteau foarte mult la întreţinere. Acum sper să fie bine. Aştept de vreo trei ani să-mi dea casă“, a spus Cătălina, o beneficiară în vârstă de 31 de ani.
Astfel, în anii 2007 şi 2008, repartizarea locuinţelor din acest cartier s-a aflat în centrul unui scandal, întrucât s-a dovedit că mai mulţi directori din primărie şi rude ale responsabililor locali se aflau printre primii pe lista de beneficiari.
Anul acesta, în luna martie, locatarii din casele ANL au protestat faţă de
facturile mari pe care le aveau de achitat la întreţinere, în jur de 300 de lei pentru o garsonieră şi chiar peste 700 de lei pentru apartamentele cu 2 camere.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite