Bucureşti: Capcanele din expresul 783

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumul spre Aeroportul Henri Coanda este o provocare pentru turiştii străini care sosesc la Bucureşti


În străinătate,  de obicei, în autobuzele care te duc la aeroport există mesaje de atenţionare şi într-o limbă străină, dar pe linia 783 ce leagă Piaţa Unirii de Aeroportul Henri Coandă, doar maşinile noi au aceste facilităţi
Turiştii străini care vor să ajungă la aeroport, trebuie să fie foarte atenţi la traseu, întrucât în doar câteva dintre cele 11 autobuze 783 mesajele vocale sunt traduse  în limba engleză.
În cazul în care nu fac acest lucru, pot rămâne în autobuz şi doar dacă strigă mai pot coborî.
De exemplu, săptămâna trecută, doi străini în vârstă de aproximativ 70 de ani nu s-au dat jos la staţia din faţa Aeroportului Băneasa şi au fost lăsaţi pe trotuar câteva sute de metri mai încolo.

Pe de altă parte, dacă atunci când mergi spre Otopeni sunt anunţate staţiile în care maşina opreşte, pe sensul dinspre aeroport robotul anunţă staţiile şi la un interval de 15 secunde, chiar daca acolo autobuzul nu are oprire.
Totodată în maşinile în care există traducere în engleză, uneori numele este precizat doar în română.
“ Nu ştiu de acest lucru, sistemul este prevăzut ca traducerea să se facă şi în engleză“, spune Mihai Vlădărău, purtător de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

O altă numulţumire a oamenilor este intervalul orar la care maşina soseşte în staţii.
“Vrem să nu mai fie la 20 de minute în timpul săptămânii şi la 40 de minute în week-end, mai ales că devine şi foarte aglomerat. Am zis acest lucru celor de la RATB, dar mereu ne spun să facem cerere, iar acum ne zic că este criză“, afirmă Mihaela Neagu, o femeie în vârstă de 32 de ani care lucrează de un an şi jumătate în Otopeni.
“Este o problemă de trafic. Expresul, mai ales cel de pe linia Piaţa Unirii traversează o zonă foarte aglomerată şi uneori întârzie. Am mai primit sesizări, dar nu foarte multe“, explică purtătorul de cuvânt al RATB.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite