VIDEO Femeia care a cântat timp de o săptămână a fost internată la Spitalul „Obregia“ din Bucureşti. Rezultatele primelor investigaţii: bune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienta, pe patul de spital, alături de soţul ei FOTO botosaninecenzurat.ro
Pacienta, pe patul de spital, alături de soţul ei FOTO botosaninecenzurat.ro

Femeia din Botoşani care a cântat zile în şir a fost adusă, miercuri, la Spitalul Alexandru Obregia din Capitală. Potrivit surselor din interiorul spitalului, bătrână a fost supusă unui set iniţial de analize care i-ar ieşit bine.

Valeria Iurescu, femeia din Botoşani în vârstă de 65 de ani, care a uimit o lume întreagă după ce timp de o săptămână nu s-a putut opri din cântat, a ajuns, miercuri, la Spitalul Alexandru Obregia din Bucureşti. Potrivit aceleloraşi surse, alături de aceasta a venit şi soţul ei, care în aceste moment este cazat la un hotel din Capitală.

Bărbatul şi-ar fi petrecut, astăzi, în jur de oră cu soţia sa, care în acest moment s-a oprit din cântat. „Nu mai cântă, dar nici nu vorbeşte. Pur şi simplu stă, fără să facă ceva“, au declarat, pentru „Adevărul“, surse din interiorul spitalului.

Acestea au mai precizat că femeia a fost supusă unui set iniţial de investigaţii, analize de sânge şi o tomografie, iar rezultatul acestora ar fi ieşit bine.

Bătrâna, pasată între spitale

Pacienta de 65 de ani care a cântat zile în şir fără oprire a fost externată din Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Botoşani, în cursul zilei de astăzi, 15 noiembrie. Potrivit informaţiilor furnizate de oficialii unităţii medicale, femeia s-a oprit din cântat şi a fost transportată acasă, la cererea familiei, în comuna botoşăneană Albeşti.

Cauzele care au dus la manifestările tulburătoare, rare în literatura de specialitate, sunt încă greu de precizat. Oficialii Spitalul Judeţean Mavromati din Botoşani au vorbit cu greu despre acest caz. Nu este clar nici traseul femeii până la Secţia de Psihiatrie. Se pare că, iniţial, femeia bolnavă de diabet a fost transportată de către soţul ei la Spitalul Comunal din Truşeşti. 

Depăşiţi de situaţie, medicii de acolo ar fi trimis-o la Spitalul Judeţean din Botoşani, unde a ajuns în cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie, şi a fost internată o perioadă la Unitatea de Primiri Urgenţe.

De acolo, pacienta a fost transferată la Secţia de Psihiatrie a spitalului, unde a fost sedată şi s-a oprit, în cele din urmă, din cântat. „Este, într-adevăr, un caz neobişnuit. Ştiu că s-a prezentat la Serviciul UPU, unde am văzut-o chiar eu, în cursul zilei de miercuri, şi repeta monoton acelaşi refren.

Momentan, nu ştiu mai multe“, declara medicul Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, care a recomandat reporterilor „Adevărul“ să ceară mai multe detalii la Secţia de Psihiatrie.

„Pacienta s-a oprit din cântat, însă acest caz nu iese cu nimic în evidenţă faţă de zecile şi sutele pe care le întâlnim în fiecare lună. Este o persoană suferindă, care şi-a exprimat o nemulţumire. Pe fondul problemelor din viaţa personală, a suferit o decompensare. Este o femeie bolnavă şi în vârstă, nu are nimic ieşit din comun. Se află de multă vreme în evidenţele cu boli de nutriţie şi metabolism. I-a fost pus un diagnostic, însă nu poate fi făcut public. Sunt posibile o mulţime de cauze care să-i fi declanşat decompensarea“, a declarat Gina Turcoman, medic primar psihiatru de la Secţia de Psihiatrie.  

O femeie din Botoşani nu se mai poate opri din cântat de o săptămână

Pe aceeaşi temă:

Mister în jurul bolii femeii care a cântat fără oprire. Specialişti de renume: „Ar fi putut fi un accident vascular cerebral“

Anchetă la Spitalul din Botoşani unde a fost internată femeia care a cântat neîncetat o săptămână. Soţul său acuză personalul medical că ar fi bătut-o

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite