Bucureşti: Amenzi pentru ALPAB pentru defrişarea arborilor de pe Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va sancţiona conducerea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti pentru că „şi-a exagerat atribuţiile" atunci când a defrişat mai mulţi arbori din jardiniera cursului râului Dâmboviţa.

Acţiunea prin care au fost defrişaţi mai mulţi arbori aparţinând jardinierei cursului râului Dâmboviţa nu a fost solicitată şi nici aprobată de primarul general, se arată într-un comunicat de vineri al Primăriei Capitalei.

Primarul Capitalei consideră "nejustificată" acţiunea ALPAB, arătând că administraţia municipiului a demarat o campanie de menţinere, reabilitare, extindere şi întreţinere corespunzătoare a spaţiilor verzi în vederea îmbunătăţirii calităţii aerului în Bucureşti.

"Considerăm că ALPAB şi-a depăşit atribuţiile, motiv pentru care primarul general va trage la răspundere conducerea instituţiei, atât pentru încălcarea dispoziţiilor date, cât şi a celor privind normele de protecţiei a spaţiilor verzi", se mai arată în comunicatul municipalităţii.

Nerespectarea HCGMB 304/2009 privind normele de protecţie a spaţiilor verzi pe teritoriul Capitalei atrage sancţiuni cuprinse între 1000 şi 10.000 de lei pentru persoanele juridice care defrişează arbori sau arbuşti fără a avea aviz de specialitate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite