Bucureşti: „Adevărul de Seară“ a rezolvat semaforul de la Apaca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietonii care traversează astăzi Bulevardul General Vasile Milea o pot face fără probleme, deoarece timpul de trecere pentru semafor a fost mărit de la şapte la 18 secunde.

În ediţia de ieri a ziarului „Adevărul de Seară“ a fost semnalată o problemă cu care se confruntau cei care traversau strada pe la Apaca.

Ei nu aveau decât şapte secunde la dispoziţie, insuficiente pentru a ajunge pe partea cealaltă a bulevardului.

„O luăm la fugă deoarece se pune roşu imediat“, spunea ieri necăjită Silvia Dincă, de 32 de ani.

Astăzi, pietonii puteau să traverseze liniştiţi deoarece timpul minim al culorii verzi a semaforului a fost mărit, indiferent de numărul de maşini care trec pe stradă.

„În sfârşit pot să merg şi eu liniştită! Mă bucur foarte mult că s-a rezolvat această situaţie“, a spus Irina Dumitrache, în vârstă de 38 de ani.

„Era şi cazul să se rezolve problmea Mai ales, pentru oamenii ca mine. Eu sunt bătrân, merg în baston. Sunt mulţi  pensionari ca mine care merg  aici la policlinică şi merg încet“, a spus Liviu Cojocariu, în vârstă de 80 de ani.

Ceilalţi trecători erau la fel de fericiţi de rezolvarea acestei situaţii neplăcute.

„Mă bucur foarte mult că l-au rezolvat. Mai sunt multe semafoare în aceaşi situaţie, dar aici era cel mai dificil să traversezi“, a spus Valentina Dincă, care trece zilnic zebra de la Apaca.

S-a rezolvat printr-un telefon

Autorităţile au rezolvat această problemă foarte repede.

„Imediat ce am aflat de la reporteri am anunţat Administraţia Străzilor, iar timpul pentru culoarea verde a fost mărit la 18 secunde“, a declarat inspectorul principal Daniel Piştea.

El a adăugat că acest semafor se reglează în funcţie de trafic, iar timpul destinat pietonilor este stabilit din centrală şi este un timp minim, care depinde de numărul maşinilor care trec pe Bulevardul Vasile Milea.

Până ieri, acest timp era de şapte secunde, acum el a fost crescut la 18 secunde, indiferent de numărul maşinilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite