Bucureşti: Şcolile europene vin să ne recruteze „materia cenuşie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a Târgului de Educaţie Europeană- European Education Fair- debutează mâine, la Hotelul Hilton din Capitală. Timp de două zile, studenţii şi elevi vor putea alege din oferta variată de studii a peste 20 de universităţi şi licee europene.

Universităţi, şcoli europene şi şcoli de limbă engleză pentru străini îşi vor prezenta oferta variată de studii, mâine şi poimâine, la Hotelul Hilton. Evenimentul debutează în această seară la ora 17.00, cu Ziua Olandei, unde reprezentanţii instituţiilor de învăţământ ca Leiden University şi Tilburg University vor încerca să-şi atragă viitorii studenţi.

Studii gratuite în Danemarca şi Finlanda

Taxa de studii universitare în Olanda variază de regulă în jurul sunei de 1.500 anual. La această sumă se adaugă 1.000 de euro lunar pentru alte cheltuieli. Există şi ţări unde studenţii pot învăţa gratuit, ca Findlanda şi Danemarca, unde statul acoperă studiile studenţilor din Uniunea Europeană.

Pentru elevi, ofertele sunt mai piperate. Un an de studiu la o şcoală în regim internat ca Royal Russel School din Marea Britanie costă 22.200 de lire pentru clasele liceale. Performanţele academice şi certificatul de limbă străină sunt criterii importante de selecţie. Participarea la eveniment este gratuită. La 23 februarie, târgul de educaţie se va muta la Cluj, la Hotelul Opera Plaza. „De asemenea, în toamna acestui an vom organiza World Education Fair, un târg de educaţie ce se va desfăşura în Bucureşti, Iaşi si Timişoara“, a declarat PR-ul evenimentului, Olga Cojocaru.

Experţii în educaţie fac head-hunting
Elevii care intenţionează să urmeze cursurile unui liceu privat în Marea Britanie sunt consiliaţi mâine, de la ora 10.00, de experţi străini Leading Schools, la restaurantul  Heritage. „Părintele nu plăteste nici un ban catre Leading Schools, costurile fiind suportate de liceul unde este înscris elevul“, a declarat PR-ul companiei, Adriana Nedea . Un an de şcolarizare la un liceu privat din Marea Britanie variază între 20.000 şi 25.000 de euro.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite