Bilanţul ultimelor 24 de ore în Capitală: copaci căzuţi, mii de apeluri la Ambulanţa Bucureşti şi peste 500 de oameni ai străzii cazaţi în centre sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, duminică dimineaţă, comandamentul de iarnă la sediul municipalităţii. Edilul-şef le-a cerut operatorilor de deszăpezire să continue tratamentele cu materiale antideprapante şi să înlăture zăpada de pe carosabil. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate sute de apeluri la Ambulanţa Bucureşti şi mai mulţi copaci au căzut din cauza vântului puternic.

Sâmbătă seară, la ora 20.00, traficul rutier se desfăşura în condiţii de iarnă în Capitală, fără a exista probleme deosebite.

„Operatorii de salubritate din toate sectoarele au intervenit pentru deszăpezirea arterelor de circulaţie, a trotuarelor, staţiilor RATB şi împrăştierea de material antiderapant fără a fi consemnate evenimente deosebite“, au anunţat reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.

La aceeaşi oră, pe străzile principale şi secundare ale Capitalei acţionau 318 utilaje şi 296 de operatori manuali care îndepăratau zăpada din staţiile si refugiile RATB.

Copaci căzuţi, semafoare defecte şi table smulse de vânt

La Dispeceratul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti în intervalul orar 15.00-18.30 au fost primite 32 sesizări cu privire la artere pe care circulaţia rutieră este îngreunată din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil. În ceea ce-i priveşte pe agenţii economici, 315 au fost somaţi să cureţe gheaţa şi zăpada de pe trotuarele aflate în faţa spaţiilor comerciale

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Poliţiei Locale şi ai Inspectoratului pentru Situaşii de Urgenţă (ISU), în Capitală au fost înregistrate mai multe probleme: un semafor defect, două table smulse de vânt, trei copaci căzuţi, trei bannere şi patru semne de circulaţie dărâmate de viscolul puternic, două schele în pericol să cadă şi şapte artere pe care traficul rutier se desfăşura cu greutate din cauza zăpezii.

Peste 500 de oameni ai străzii, cazaţi în adăposturile PMB

În acest moment, în centrele sociale ale municipialităţii sunt cazate 512 persoane fără adăpost, 112 la centrul din Berceni, 14 la cel din Viilor şi 386 la centrul social din Pallady. Pentru cei care refuză adăpostirea, pe străzile Capitalei sunt trei echipe mobile care împart haine, bocanci, pături, geci groase şi hrană caldă, iar alte patru bucătării mobile care distribuie ceai şi supă caldă.

În fiecare dintre cele 19 spitale administrate de Primărie au fost asigurate două, trei paturi pentru persoanele fără adăpost care au probleme medicale. În ultimele 24 de ore, la serviciul de ambulanţă au fost înregistrate 1.236 de solicitări.

Pe aceeaşi temă:

Şase containere pentru situaţii de urgenţe, amplasate în Sectorul 4. Oamenii străzii sunt duşi în centrele sociale ale primăriei

FOTO Bucureştiul, acoperit de viscol. Viceprimarul Capitalei: „Mâine noapte va fi mai rău ca acum“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite