Bucureşti: Marian Constantin Dragomir dă lecţii de chitară la 30 de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul în vârstă de 20 de ani a învăţat singur să cânte la cel mai cunoscut instrument cu corzi, iar acum a devenit profesor pentru prichindei.

„Un prieten mi-a spus că nu sunt potrivit pentru chitară, aşa că m-am ambiţionat şi am început să învăţ singur să cânt la acest instrument“, îşi aminteşte Marian. Ambiţia l-a făcut să studieze şi să exerseze după o carte cu acorduri, note şi trucuri pentru începători, pe care o citea mereu.

„Stăteam zilnic mai multe ore şi exersam. La început, mă dureau degetele foarte rău, nici măcar nu mai puteam să le ţin în apă. În plus, îmi amintesc că la început cântam jalnic, cel puţin aşa îmi ziceau prietenii“, îşi aminteşte zâmbind Marian Constantin.

Tânărul şi-a îmbunătăţit, cu timpul tehnica, şi a început să fie invitat la festivaluri . Astfel, el a ajuns la concursul naţional de interpretare şi creaţie de muzică folk, „Toamna Baladelor“, unde cântat melodia „Dacă ai ghici“, de Mircea Baniciu. A câştigat locul III. 

Zilnic lecţii cu cei mici
De anul trecut, tânărul a început să-i înveţe pe cei mici cum se cântă la chitară. A făcut asta, la îndemnul unui prieten. „Anul trecut am pregătit 18 copii, anul acesta am 30, iar împreună cu ei merg mereu la spectacolele la care sunt invitat“, a spus Marian. El a adăugat că îi place foarte mult să lucreze cu cei mici.

„Mă relaxez foarte mult atunci când lucrez cu prichindeii. Îmi place să le dau lecţii de chitară, aşa ştiu că învaţă ceva util. Nu-şi pierd timpul cu lucruri care pot să le distrugă personalitatea“, a spus el. De asemenea, copiii sunt foarte mulţumumiţi de „profesorul lor de chitară“ şi vin la cursuri cu zâmbetul pe buze.

„Copiii sunt foarte entuziasmaţi, le place să facă meditaţii pentru că altfel nu veneau, iar eu sunt  un om vesel şi îi fac mereu să râdă. În plus, am învăţat singur să cânt, aşa că ştiu exact cum să le predau“, explică Marian.

Meditaţii pe cinci lei

Marian a dat meditaţii la cei mici, cu tariful de cinci lei pe lună de la fiecare copil, dar şi gratis. „Era o sumă semnificativă, banii îi foloseam să cumpăr pene, corzi sau alte lucruri, tot pentru instrumentele celor mici. De asemenea, câteodată organizez ieşiri la teatru şi folosesc banii luaţi de la ei“, a explicat Marian. El a avut aprte şi de copii dificili, care nu vroiau să înveţe sau, pur şi simplu nu erau potrivişi pentru acest instrument.

„Dacă ei nu dau rezultate după multe exerciţii, încerc să-i îndrum către un alt instrument“, a spus el.

Întrebări şi răspunsuri:


Ce-ţi place cel mai mult să interpretezi?
Cel mai mult îmi place să cânt folk, dar depinde foarte mult şi de starea pe care o am. Câteodată cânt rock sau alte stiluri. 

Ce te-a determiant să înveţi să cânţi la chitară?

Îmi place foarte mult acest instrument, deoarece mi se pare că are o voce omenească. Cred că se potriveşte foarte bine cu personalitatea mea.

Profil:

Născut: 9 august 1989, Bucureşti
Studii: elev în clasa a XII-a la Colegiul Romano-Catolic  „Sfântu Iosif“
Familie: are un frate mai mare cu un an, Adrian

Ce-i place: „Îmi place foarte mult să lucrez cu prichindeii şi să-i învăţ lucruri noi. De asemenea, îmi place să călătoresc, vreau să ajung în Ierusalim, să vizitez Mormântul Sfânt“, a spus Marian.

Ce nu-i place: „Nu-mi place când cineva se bagă în treburile mele. Urăsc lipsa de seriozitate, dar şi când lumea este autoritară“, a spus Marian.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite