Bucureşti: Fundaţia “Dinu Patriciu” investeşte în viitorii profesori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei facultăţi care au propus cele mai performante programe de masterat în pedagogie vor primi câte 30.000 de euro din partea Fundaţiei “Dinu Patriciu”.

Tinerii care îşi doresc o carieră în învăţământ pot urma din toamnă unul dintre cele trei masterate în pedagogie care vor fi finanţate de Fundaţia ,,Dinu Patriciu”.

În concursul „Professoria- Profesori mai buni pentru copiii noştri” s-au înscris 17 instituţii de învăţământ superior din toată ţara, precum Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi sau Universitatea „Babes- Bolyai” din Cluj-Napoca. Trei facultăţi din cadrul acestor universităţi care au propus programe de masterat vor fi premiate cu 30.000 de euro fiecare.

Programul, primit cu entuziasm în mediul academic

„De pregătirea profesorilor depinde calitatea educaţiei oferite copiilor noştri. Este important ca, pe lângă cunoaşterea foarte bună a domeniului predat, viitorii profesori să-şi însuşească noţiuni legate de psihologia dezvoltării, folosirea tehnologiei în practica predării, psihopedagogia copiilor şi adolescenţilor, elemente esenţiale în profesionalizarea reală a oamenilor de la catedră”, a declarat Tincuţa Baltag, directorul general al Fundaţiei „Dinu Patriciu“. Ea a adăugat că proiectul a fost primit cu bucurie în rândul lumii academice, iar numărul programelor de masterat înscrise în concurs a depăşit aşteptările.

Finanţarea, în două tranşe

Proiectele câştigătoare vor fi făcute publice la 17 februarie. Universităţile selecţionate de către juriu vor primi prima tranşă a finanţării în valoare de 10.000 de euro pentru fiecare instituţie, pentru documentaţia acreditării masteratului de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Restul finanţării va fi acordat în octombrie. Jurizarea va fi făcută de 30 de personalităţi din domeniul educaţional, dar şi de reprezentanţi ai mediului academic la nivel internaţional. Programele de masterat vor putea fi implementate din octombrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite