Bucureştenii vor avea din nou căldură în calorifere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calorifer caldura incalzire FOTO Shutterstock

RADET a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii bucureşteni, începând de marţi, ora 22.00.

Măsura vine pe fondul prognozei meteo pe următoarele 3 zile, care indică scăderea temperaturilor până la 0 grade Celsius, dar şi după numeroasele cereri venite de la cetăţeni. În noaptea precedentă, temperatura medie a fost de 6 grade Celsius.

Repornirea sistemului poate fi dispusă în conformitate cu prevederile articolului 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că 'Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 — 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici'.

Cei care doresc reluarea furnizării căldurii trebuie să deschidă vanele montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor, precum şi a robineţilor montaţi pe calorifere pentru a se realiza o încărcare şi o aerisire corectă a instalaţiei de încălzire.

Lipsa încălzirii la unele blocuri după repornirea sistemului de încălzire poate fi cauzată de faptul că sunt asociaţii de proprietari care nu doresc deschiderea vanelor aflate în subsolul imobilelor.

„RADET, prin Primăria Municipiului Bucureşti, va solicita Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene modificarea legislaţiei privitoare la furnizarea şi oprirea energiei termice, astfel încât confortul locuitorilor Capitalei să fie asigurat în mod continuu pe întreaga perioadă a anului. În acest sens, este necesară adaptarea legislaţiei actuale la noile condiţii meteorologice din ultimii ani, cu variaţii mari de temperatură între zi şi noapte, sau schimbări bruşte de temperatură de la o zi la alta, în perioadele de pornire şi oprire a sistemului“, se arată în comunicatul RADET. 

Căldura în Bucureşti a fost oprită de pe 4 aprilie, excepţie făcând obiectivele speciale — spitale, creşe, grădiniţe, sere etc. — în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire s-a făcut doar la solicitarea scrisă a conducerii acestora.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite