Bucureştenii cu venituri mici pot depune cereri pentru scutirea de la plata apei şi canalizării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii cu venituri reduse pot depune până pe 15 ianuarie dosare pentru scutirea de la plata serviciilor alimentare cu apă şi canalizare pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2012, a anunţat azi Primăria Capitalei, prin Directia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

De prevederile acestui program social pot beneficia toate familiile şi persoanele singure, care locuiesc pe raza municipiului Bucureşti, cu acte legale (act de proprietate sau  de închiriere la domiciliul pentru care se solicită scutirea), cu cetăţenie română, ale căror venit pe membru de familie este mai mic sau egal cu 400 lei/membru de familie şi care nu au datorii la plata serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare.

Potenţialii beneficiari sunt aşteptaţi de luni până vineri între orele 8.30 şi 16.30 să depună actele pentru scutirea de la plata acestor servicii, aferente perioadei 1 ianuarie – 30 iunie 2012, la sediul DGASMB din str. Academiei nr. 3-5, Sector 3, Bucureşti.

Beneficiarii sunt rugaţi să se prezinte cu certificatele de naştere ale copiilor, sau  hotărârea definitivă de încuviinţare a adopţiei, de încredinţare sau plasament familial al minorului, potrivit legii, actul din care să rezulte calitatea solicitantului de tutore sau de curator, certificat de căsătorie, acte din care să rezulte că un membru al familiei urmează o formă de învăţământ, acte din care să rezulte încadrarea, potrivit legii, în categoria persoanelor cu handicap accentuat sau grav, ori în gradul I sau II de invaliditate, pentru persoanele aflate în întreţinere, după caz şi alte acte doveditoare privind componenţa familiei. De asemenea, solicitaţii mai trebuie să aducă contractul locuinţei sau după caz contractul de închiriere a locuinţei sau împuternicirea legală de către proprietarul locuinţei sau de către titularul contractului de închiriere a unui alt membru de familie major, acte doveditoare privind veniturile realizate de membrii familiei/persoanei singure şi o adeverinţă eliberată de către asociaţia de proprietari din care să reiasă că nu figurează cu restanţe la facturile de apă şi canalizare la data depunerii cererii de scutire, precum şi numărul persoanelor care locuiesc la adresa solicitantului, înscrise în cartea de imobil şi luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere.

Termenul limită până la care beneficiarii pot depune actele doveditoare pentru scutirea de la plata serviciilor de alimentare cu apă si canalizare este 15 ianuarie 2012.

În acest moment sunt disponibile fonduri pentru acoperirea cheltuielilor cu serviciile de apă şi canalizare pentru un număr de aproximativ 3.000 de persoane, cu dosare constituite după metodologia de mai sus.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0800-800.821.218, apel gratuit din reţelele Romtelecom, Orange, Vodafone si Cosmote.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite