Bucureştenii din sectorul 3 care au plătit pentru reabilitarea termică îşi vor recupera banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În majoritatea sectoarelor Capitalei, administraţiile locale au demarat campanii de anvelopare termică FOTO: Mediafax
În majoritatea sectoarelor Capitalei, administraţiile locale au demarat campanii de anvelopare termică FOTO: Mediafax

Autorităţile locale din sectorul 3 au decis înfiinţarea unei comisii care să se ocupe cu restituirea sumelor plătite de locatari la asociaţiile de proprietari pentru reabilitarea termică a apartamentelor, potrivit b365.ro.

Hotărârea de consiliu luată pe 26 iulie stabileşte ca bucureştenii din sectorul 3 care au achitat în trecut 20% din costurile pentru anveloparea termică să primească banii înapoi, în numerar. La fel se va întâmpla şi în cazul locatarilor care sunt în curs de plată a ratelor, scrie b365.ro.

"Se vor restitui cei 20% plătiţi de proprietari, precum şi ratele pe care încă le plătesc unele asociaţii, cu menţiunea că acolo unde plăţile sunt în curs se va stopa plata ratelor", a declarat, pentru b365.ro, consilierul local Mihai Niţu de la Sectorul 3.

În acest sens, administraţia locală a decis să înfiinţeze o comisie pentru restituirea cheltuielilor efectuate de asociaţiile de proprietari pentru anveloparea locuinţelor.

"În termen de 30 de zile, comisia va lua decizia de restituire a banilor şi va propune un proiect de hotărâre de Consiliu Local în care se vor menţiona soluţiile identificate pentru susţinefrea acestor cheltuieli, respectiv de la ce capitole bugetare pot fi luaţi banii", a explicat Niţu.

În total, administraţia locală a Sectorului 3 trebuie să restituie bucureştenilor pentru reabilitarea termică a blocurilor mai puţin de 900.000 de dolari.

"Este vorba de 33 de blocuri şi o sumă de aproximativ 3,3 milioane lei", a declarat, pentru b365.ro, Marius Popescu, şeful Serviciului Investiţii, Achiziţii, Contracte din cadrul Primăriei Sectorului 3.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite