Bucureştenii au sărbătorit Ziua Naţională a României cu fasole şi ciolan: „E bună fasolica, mai ales că e gratuită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Sectorului 6 a dat gratuit 2.000 de porţii de fasole FOTO Florin Şuler
Primăria Sectorului 6 a dat gratuit 2.000 de porţii de fasole FOTO Florin Şuler

Peste 10.000 de oameni au fost prezenţi în acest an la parada militară organizată în Piaţa Constituţiei de Ziua Naţională a României. Cei mai mulţi s-au înghesuit să prindă un loc în faţa mulţimii de unde să poată vedea defilarea, însă au plecat acasă cu buza umflată. Alţii însă au fost mai interesaţi de porţiile gratuite de fasole cu ciolan împărţite gratuit de primărie.

Vremea frumoasă din acest an a scos în stradă de Ziua Naţională a României peste 10.000 de oameni care şi-au dorit să ia parte la parada militară organizată în Piaţa Constituţiei. 

Deşi parada a început la ora 11.00, bucureştenenii s-au înghesuit să vadă de la câţiva metri tancurile şi militarii prezenţi  la eveniment. „Nu putem să vedem nimic că toţi se îmbulzesc aici, asta e, măcar să vadă ăsta mic ceva să nu zic că am venit degeaba“, spune un bărbat care ţine pe umeri un copil.

parada foto dorin constanda

FOTO Dorin Constanda

După vreo 30 de minute de la debutul paradei ochii tuturor celor prezenţi la eveniment se ridică către cer, când elicopeterele Armatei încep să apară rând pe rând. După minute bune, apar şi cele trei atracţii ale spectacolului aviatic: avioanele care lasă în spate un fum gros şi colorat precum drapelul României.

Fasolea, atracţia bucueştenilor

În timp ce o mii de oameni au ales să vadă parada militară, în Parcul Drumul Taberei din Capitală o mulţime de bucureşteni au aştepta o porţie gratuită de fasole cu afumătură oferită de Primăria Sectorului 6.

ziua nationala a romaniei drumul taberei foto florin suler

FOTO Florin Şuler

„Aşteptăm aici, nu stăm de multă vreme. E bună fasolica, merită. Mai ales că e gratuită“, spune un bărbat de vreo 60 de ani. De asemenea, pe lângă fasolea cu afumătură doritorii au mai primit şi murături.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite