Bucureştenii au putut gusta samosa, ceac-ceac şi pui sud-african

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de care mai variate, provenite de peste mări şi ţări. Peste 27 de ţări, printre care Vietnam, Pakistan, Kazahstan, Africa de Sud, India, Irak, Japonia, Turcia, Iordania, Cehia, China, Nigeria,

de care mai variate, provenite de peste mări şi ţări. Peste 27 de ţări, printre care Vietnam, Pakistan, Kazahstan, Africa de Sud, India, Irak, Japonia, Turcia, Iordania, Cehia, China, Nigeria, Croaţia şi Ungaria le-au prezentat bucureştenilor veniţi la eveniment câteva din mâncărurile tradiţionale şi obiceiurile specifice.
Îmbrăcate în shalwar kemeez, ţinuta tradiţională, reprezentantele Pakistanului îi îndemnau pe curioşi să guste din samosa şi ciula, aceasta din urmă asemănătoare cu fasolea românească. Iar după felul întâi, se servea şi desertul: halva cu griş. şi la "masa" Kazakstanului oferta a fost bogată. Cu numai 1 RON, vizitatorii puteau gusta o porţie de Bausac, Ceac-ceac sau Pilam, asemănător piureului românesc. Mâncarea era ţinută în vase speciale care să o păstreze caldă, astfel încât clientul să simtă gustul adevărat.
Cei care au trecut pe la standul Africii de Sud nu au putut să nu guste delicatesele oferite aici, care te îmbiau cu mirosul şi aspectul plăcut. Puiul marinat, prezentat în sos roşiatic, a fost pregătit cu migală de cu seara şi adus din cuptor direct la târg, spune expozantul. Tot aici, vizitatorii au putut gusta curry, o mâncare foarte condimentată, pe bază de carne de vită, cu morcovi şi cartofi. Nu a lipsit orezul, garnitura localnicilor la orice mâncare.
Masa spaniolilor a fost scăldată în culori şi mirosuri care mai de care mai atrăgătoare. Paella, bichocho şi tortilla au fost doar câteva din mâncărurile cu care vizitatorii s-au delectat. Mâncărurile au avut mare succes, mai ales că erau servite alături un pahar de gazpacho sau de Sangria (vin roşu cu fructe), aşa, ca să li se simtă adevărata aromă. Norocoşii care au ajuns ieri la târg au plecat ghiftuiţi. Păcat că acesta a durat numai o zi.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite