Bucureştenii se pot plimba cu bicicleta prin Parcul Natural Văcăreşti. Cum arată primul traseu de cicloturism

Bucureştenii se pot
plimba cu bicicleta prin Parcul Natural Văcăreşti. Cum arată primul traseu de
cicloturism

Primul traseu de cicloturism şi drumeţie din Parcul Natural Văcăreşti a fost inaugurat, iar el măsoară 8 kilometri lungime şi poate fi parcurs atât de adulţi, cât şi de copii însoţiţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ruta măsoară 8 km şi este alcătuită din două părţi: poteca „belvedere” şi poteca „printre bălţi”. Aceasta se desfăşoară pe digul care împrejmuieşte parcul, coborând în interior, pe potecile principale. Accesul se poate face pe două intrări: Splaiul Unirii 168 şi rampa de intrare în parc, din direcţia Strada Săvineşti. Traseul se parcurge în aproximativ 60 de minute.  

Traseul se adresează bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate şi este permis adulţilor şi copiilor însoţiti de părinţi. „Una dintre funcţiile cele mai importante ale Parcului Natural Văcăreşti este cea de recreere. O recreere «sănătoasă» care include activităţi precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea în aer liber şi linişte. Bicicliştii care vor pătrunde în parc pe bicicletă vor avea de acum ocazia să se bucure din plin de aceste servicii”, a declarat Dan Bărbulescu, directorul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti.


Cei care au amenajat acest traseu sunt Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, cu sprijinul Kaufland România şi alături de BikeXpert Racing Team.

Concurs de mountain bike

Programul Bicicleşti în Văcăreşti va continua prin organizarea unui concurs de mountain bike - Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, în Parcul Natural Văcăreşti, pe data de 4 noiembrie 2017.

Biciclitul în Văcăreşti este o activitate permisă şi încurajată de regulamentul parcului, fiind prevăzută ca atare în Setul minim de măsuri speciale de protecţie şi conservare a diversităţii biologice în Parcul Natural Văcăreşti emis de Ministerul Mediului în august 2016.

În schimb, pentru orice vizitator al parcului, sunt interzise activităţile care pot avea un impact negativ asupra asupra biodiversităţii. Dintre acestea amintim: aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul), pescuitul, abandonarea deşeurilor, ruperea sau distrugerea vegetaţiei, eliberarea animalelor domestice de apartament, accesul cu mijloace de transport motorizate. Orice abatere de la aceste reguli se pedepseşte conform legii. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: