Bucureştenii care nu poartă mască de protecţie, urmăriţi şi amendaţi de „mascaţii” de la Acţiuni Speciale şi de poliţiştii de la Omoruri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Mascaţii” de la SAS vor da amenzi bucureştenilor care nu poartă mască de protecţie. Imagine: Inquam Photos
„Mascaţii” de la SAS vor da amenzi bucureştenilor care nu poartă mască de protecţie. Imagine: Inquam Photos

Bucureştenii care nu poartă mască de protecţie sau nu respectă regulile impuse  de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus vor fi verificaţi şi amendaţi de poliţiştii specializaţi în omoruri, clanuri de interlopi, evazionişti sau chiar de „mascaţi”,  adică luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti,  poliţiştii din Capitală care fac controale cu privire la modul în care bucureştenii respectă restricţiile în pandemie şi-au suplimentat efectivele cu ofiţeri specializaţi în investigarea infracţiunilor grave.

„Efectivele de poliţiştii care verificau respectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în zonelor cu aflux de public, s-au suplimentat cu poliţişti care îşi desfăşoară activităţile în structurile de Investigaţii Criminale, Omoruri , Grupuri Infracţionale Violente, Investigarea Criminalităţii Economice, Brigăzii Rutiere şi Serviciului  pentru Acţiuni Speciale”, se arată într-un comunicat al DGPMB.

Justificarea suplimentării efectivelor de control anti-COVID este justificată de nummărul mare de infectări din Bucureşti.

„Aşa cum este cunoscut, ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, în acest sens, acţiunile de prevenire şi  de verificare ale Poliţie Capitalei a zonelor aglomerate s-au intensificat. (…) Acţiunile de verificare continuă şi la acest moment şi vor continua şi în zilele următoare”, se mai arată în comunicatul DGPMB.

Amenzi de 170.000 de lei date săptămâna trecută

Amenzi în valoare totală de peste 169.000 de lei au fost aplicate vineri, 23 octombrie, în urma unei acţiuni în localurile, pieţele, mijloacele de transport în comun, dar şi în parcarea unui complex comercial din sectorul 1 din Municipiul Bucureşti, a poliţiştilor Capitalei împreună cu poliţişti locali.

Peste 550 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti împreună cu poliţişti locali, au desfăşurat o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19, precum şi pentru respectarea altor acte normative în vigoare.

Acţiunea a vizat peste 1000 de obiective precum restaurante, terase, localuri de tip fast-food şi autoservire, dar şi 850 de mijloace de transport în comun.

În urma acţiunii au fost legitimate peste 3100 de persoane, fiind identificate peste 700 de persoane care nu respectă măsurile de protecţie individuală, acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi de 93.000 de lei, iar pentru nerespectarea măsurilor privind carantina şi izolarea au fost aplicate amenzi de 38.000 de lei, de asemenea au fost aplicate amenzi şi pentru nerespectarea altor acte normative în vigoare.

Sancţiunile au fost aplicate preponderent pe linia nepurtării măştilor de protecţie, iar în cazul societăţilor comerciale pentru nerespectarea distanţei minime între mese, a depăşirii numărului maxim de persoane la o masă, pentru nerespectarea orei de închidere a activităţii şi pe linie de siguranţă a alimentelor şi protecţia incendiilor. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite