Bucureştenii cu inimă bună, care hrănesc animalele fără stăpân, se aleg cu amendă de 2.000 de lei. Planurile anti-maidanezi ale Primăriei Capitalei, în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după ce au terminat planul de 18 luni prin care au ridicat de pe străzi peste 51.000 de maidanezi, reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) susţin că pregătesc schimbări majore pentru acest an.

Pe masa Consiliului General al Municipiului Bucureşti se vor afla câteva proiecte importante menite să „cureţe“ şi să menţină străzile Bucureştiului fără maidanezi. Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al ASPA, susţine că are în plan câteva proiecte esenţiale pe care trebuie să le implementeze în Bucureşti în următoarea perioadă.

Hrăneşti animalele? Iei amendă 2.000 de lei

În primul rând, spune Băncescu, pe masa consilieri generali va ajunge un proiect prin care hrănirea animalelor fără stăpân de pe străzile Bucureştiului va fi interzisă. Însă, cei care nu vor să respecte această regulă şi vor fi prinşi hrănind animalele pe domeniu public vor fi amendaţi cu o sumă considerabilă: 2.000 de lei, asta în condiţiile în care proiectul va fi aprobat de consilierii generali.

„Iniţial, eu propusem amenda de 5.000 de lei doar pentru câini, dar oamenii care îi hrăneau spuneau când erau controlaţi că au pus mâncare pentru pisici, spre exemplu. Aşa am ajuns să includ hrănirea tuturor animalelor“, precizează coordonatorul ASPA.

ASPA îşi schimbă numele

Un alt proiect pe care l-a gândit Băncescu ţine de schimbarea numelui Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor în Administraţia pentru Supravegherea şi Preluarea Animalelor. Măsura a fost luată întrucât la nivel de administraţie publică locală numele de „Autoritate“, din punct de vedere legal, nu ar trebui să fie folosit.

Maidanezii de pe proprietăţii private trebuie să aibă deţinător

Una dintre marile probleme cu care s-au confruntat hingherii care au lucrat la foc continuu 18 luni a fost că în apropierea uzinelor ori a unor sedii de firme neîngrădite s-au adunat maidanezii. În momentul în care nu există un gard care să delimiteze proprietatea privată de spaţiul public, maidanezii care ziua umblă nestingheriţi pe străzi, noaptea intră pe terenul privat din apropiere şi astfel nu pot fi capturaţi de hingherii care acţionează.

Acesta este motivul, spune Răzvan Băncescu, pentru care pe masa consilierilor generali va ajunge un proiect de hotărâre prin care se va cere amendarea tuturor celor care au proprietăţi private neîngrădite în Bucureşti.

Protocol Bucureşti – Ilfov

Un alt proiect important despre care Băncescu spune că este esenţial vizează o colaborare în problema maidanezilor între Bucureşti şi Ilfov. Concret, precizează coordonatorul ASPA, proiectul care va ajunge pe masa consilierilor generali vizează o colaborare între Primăria Capitalei şi Consiliul Judeţean Ilfov pentru localităţile din interiorul Centrurii.

Pe aceeaşi temă:

Vier Pfoten: Începem o campanie de sterilizare gratuită a câinilor aflaţi în localităţile din apropierea Bucureştiului

Cazul Ionuţ Anghel se va judeca în şedinţă secretă. Primul termen din acest dosar a fost amânat pentru o lună

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite