VIDEO Prezenţă sub aşteptări în Bucureşti la mitingul de solidaritate cu diaspora. 100 de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aseară, peste 4.000 de oameni au mărşăluit prin Bucureşti FOTO David Muntean
Aseară, peste 4.000 de oameni au mărşăluit prin Bucureşti FOTO David Muntean

Sâmbătă, 15 noiembrie, cu doar o zi înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2014, bucureştenii au anunţat, din nou, că ies în stradă pentru a-i îndemna pe toţi românii să meargă la vot. La manifestaţia din Piaţa Universităţii din Capitală s-au adunat puţin peste 100 de persoane.

UPDATE 19.30: Mulţimea a început să se disperseze. În cea de-a doua seară în care au fost anunţate manifestaţii prin care toţi românii să fie îndemnaţi să iasă la vot mobilizarea a fost mult mai slabă faţă de vineri.

UPDATE 19.00: Bucureştenii nu se înghesuie în stradă în această seară. Până la această oră s-au adunat puţin peste 100 de persoane la Kilometrul 0. Oamenii au format diverse grupuri şi discută despre vreme: „ce bine ar fi să plouă mâine în Vaslui, Olt şi Teleorman. Dar aşa, şiroaie. Iar în Transilvania să fie soare". S-a format şi un mic grup de contra-protestatari, susţinători ai premierului Ponta, care scandează lozinci anti-Băsescu.

Your browser does not support iframes.

proteste bucuresti

UPDATE 18.40: Puţin peste 50 de persoane protestează în aceste momente în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti. (foto: Vlad Epurescu)

image
proteste bucuresti 15 noiembrie 2014 2

UPDATE 18.15: La această oră, doar câteva zeci de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii.

După ce ieri au mărşăluit prin Capitală în jur de 4.000 de bucureşteni nemulţumiţi de faptul că la primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 românii din străinătate au stat la cozi immense pentru a vota, astăzi au anunţat că vor ieşi din nou în stradă să scandeze şi să atragă atenţia asupra acestei situaţii. Protestul va începe ca ieri, la ora 18.00, în Piaţa Universităţii din Capitală, iar organizatorii susţin că cea mai importantă armă pe care o au este democraţia.

Peste 4.000 de bucureşteni, în stradă

Aseară, peste 4.000 de bucureşteni au mărşăluit din Piaţa Universităţii până în faţa sediului PSD de pe şoseaua Kiseleff. Ajunşi acolo, oamenii au început să scandeze „Jos Ponta“,Jos comuniştii“„Hoţii“ şi „Ponta afară, diaspora în ţară“. În drumul lor către sediul PSD, manifestanţii s-au oprit şi în faţa Guvernului, unde au scandat minute în şir împotriva premierului Victor Ponta.

Proteste asemănătoare au avut loc şi în alte oraşe ale României, cei mai mulţi oameni ieşind în stradă în Cluj, în jur de 10.000 de persoane.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite