Bucureştenii se pot bucura din nou de biciclete gratuite. Care centre de închiriat se redeschid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii iubitori de sport şi mişcare în mijlocul naturii au, începând de vineri, o alternativă ideală de petrecere a timpului liber. Centrele “La Pedale” din Parcul Kiseleff şi Pădurea Băneasa se redeschid.

Bucureştenii îşi pot alege traseul pentru plimbări cu bicicleta, direct de pe telefonul mobil, din aplicaţia "La Pedale", unde sunt ajutaţi să-şi aleagă traseul preferat pentru o plimbare pe două roţi. Aceasta le pune la dispoziţia iubitorilor sportului pe două roţi un număr de 12 trasee predefinite. În plus, bicicliştii îşi pot crea propriul traseu prin intermediul Google Maps.
    
Reguli de folosire a centrelor “La Pedale”

Bicicletele vor putea fi închiriate, ca şi până acum, gratuit de către bucureşteni, pe baza buletinului de identitate. Pentru a nu-i afecta pe ceilalţi locuitori ai Capitalei care se plimbă pe aleile parcului, cei care vin la aceste centre trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent şi să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcţionare. Bicicletele verzi sunt disponibile în trei mărimi/variante - pentru copii, adolescenţi şi adulţi - şi pot fi folosite pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor.

image

Între ce ore se pot închiria bicicletele

Programul de funcţionare al Centrelor “La Pedale”este de luni până vineri, între orele 10:00 - 18:00, iar sâmbăta şi duminica, în intervalul 10:00 - 19:00.

Pădurea Băneasa, cea mai nouă destinaţie pentru biciclişti

Începând cu vara anului 2015, centrele "La Pedale" s-au extins şi în Pădurea Băneasa. Primăria Sectorului 1 a reamenajat complet Parcul Băneasa, din proximitatea Restaurantului Casa Albă, şi a decis să amplaseze aici un centru de închiriat gratuit biciclete, după modelul celor preexistente în parcurile Kiseleff şi Herăstrău. Prin deschiderea acestui centru, singura pădure a Capitalei  este accesibilă pentru bucureştenii care vor să se plimbe pe distanţe lungi, pe care nu le regăsesc în interiorul oraşului.

Record de utilizatori în 2015

Popularitatea proiectului "La Pedale" şi pasiunea pentru mersul pe bicicletă au crescut semnificativ de la un an la altul. Anul trecut s-a înregistrat un număr record de utilizatori: aproximativ 70.000 de bucureşteni au pedalat bicicletele verzi puse la dispoziţia locuitorilor Capitalei în parcurile Kiseleff, Herăstrău şi Pădurea Băneasa.

image

Locuitorii Capitalei amatori ai sportului pe două roţi sunt aşteptaţi să pedaleze până la mijlocul lunii noiembrie una dintre cele 350 de biciclete puse la dispoziţia lor de administraţia locală în cadrul primului sistem de bike sharing gratuit din România.

Centrul de biciclete din Parcul Herăstrău urmează să fie şi el redeschis, dar după obţinerea avizelor necesare de la Primăria Municipiului Bucureşti.

Proiectul "La Pedale" este parte a unei acţiuni demarate de Primăria Sectorului 1 împreună cu Asociaţia Green Gate, care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraş după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite