Bucureştenii au aşteptat zeci de minute pentru a se ruga la moaştele Sfinţilor Constantin şi Elena: „Mă rog pentru mântuirea familiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, bucureştenii au venit de la primele ore ale dimineţii să se roage la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. La Patriarhie, în jurul orei 10.00, peste o sută de oameni aşteptau să le vină rândul pentru a se ruga la moaşte.

Încă de la primele ore ale diminiţii, dealul Patriarhiei din Capitală a fost luat cu asalt de o mulţime de credincioşi care voiau să se roage la moaştele Sfinţilor Constantin şi Elena. 

În timp ce unii oameni şi-au aşteptat rândul cu răbdare, în linişte, alţii păreau nerăbdători să ajungă la moaşte. „Stăm aici de ceva timp şi suntem bolnavi, amărâţi. Vrem să ajungem mai repede în faţă“, spune o femeie aflată în spatele cozii.

Cu toate acestea, spre deosebire de anii trecuţi, credincioşii nu venit în număr atât de mare să se roage şi să atingă moaştele scoase în curtea Patriarhiei. 

image

Mureşan Suzana FOTO David Muntean

Mureşan Suzana, o bucureşteancă în vârstă de 84 de ani, spune că a venit să se roage pentru sănătatea ei şi a celor care au cu adevărat nevoie, explicând şi care este motivul pentru care oamenii nu s-au înghesuit ca în fiecare an. „Am stat la rând să mă rog pentru mântuirea familiei, pentru toţi oamenii bolnavi şi pentru mine. Anul ăsta sunt mai puţini oameni pentru că sunt ocupaţi să facă mâncare, cozonaci...doar e sărbătoare“, povesteşte femeia. 

image

Credincioşii au asistat la slujbă FOTO David Muntean

Drăgan Marian, un alt bucureştean, a ajuns la Patriarhie de la ora 9.00 şi spune că principalul motiv pentru care a decis să vină este „cinstirea moaştelor“.

image

Bărbatul spune că nu e prima oară când vine la Patriarhie să se roage la moaştele Sfinţilor Constantin şi Elena şi ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului. De asemenea, în curtea Patriarhiei au fost şi credincioase care s-au rugat pentru iertarea păcatelor şi pentru sănătate stând în genunchi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite