Bucureştenii pot alege de pe telefon traseele pentru plimbări cu bicicleta, cu aplicaţia „La Pedale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul "La Pedale" din sectorul 1
Centrul "La Pedale" din sectorul 1

Bucureştenii pot alege de pe telefon traseele pentru plimbările cu bicicleta, cu aplicaţia „La Pedale“, lansată de Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Gate, care permite bicicliştilor să aleagă dintre 12 trasee sau să-şi creeze propria rută, care să includă şi monumentele din Sectorul 1.

Aplicaţia „La Pedale“, care poate fi descărcată gratuit, de pe toate dispozitivele smartphone, atât cu sistem de operare Android, cât şi iOS, pune la dispoziţia celor care vor să se plimbe cu bicicleta 12 trasee predefinite, a anunţat luni Primăria Sectorului 1, într-un comunicat de presă.

În plus, bicicliştii îşi pot crea propriul traseu prin intermediul Google Maps şi pot introduce în traseul lor de plimbări monumentele Sectorului 1.
„Aplicaţia «La Pedale» conţine o listă a celor mai importante bijuterii arhitectonice din această zonă administrativă“, a precizat sursa citată.

Începând din această vară, centrele „La Pedale“ s-au extins şi în Pădurea Băneasa. Primăria Sectorului 1 a reamenajat Parcul Băneasa şi a amplasat un centru de închiriat gratuit biciclete, după modelul celor existente în parcurile Kiseleff şi Herăstrău.

Aflat în spatele complexului, centrul „La Pedale“ pune gratuit la dispoziţia bucureştenilor 200 de biciclete pentru toate vârstele şi de toate mărimile. Acestea pot fi închiriate pe baza buletinului de identitate. Centrul „La Pedale“ din Pădurea Băneasa este deschis de luni până sâmbătă, între orele 10.00-18.00, iar duminică, până la orele 19.00.

"Prin deschiderea acestui centru, singura pădure a Capitalei este accesibilă pentru bucureştenii care vor să se plimbe pe distanţe lungi, pe care nu le regăsesc în interiorul oraşului", a precizat sursa citată.
Centrul "La Pedale" din Pădurea Băneasa este cel de-al treilea centru de acest gen din Sectorul 1, după cele două din parcurile Kiseleff şi Herăstrău, deschise încă din anul 2008. În parcurile Kiseleff şi Herăstrău, bucureştenii pot închiria gratuit 500 de biciclete.

Proiectul "La Pedale" este parte a unei acţiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraş, după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite