În Capitală ar putea fi construită o biserică dedicată lui Vladimir Ghika. Costurile lăcaşului nu sunt încă stabilite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Ghika va fi beatificat sâmbătă FOTO www.historia.ro
Vladimir Ghika va fi beatificat sâmbătă FOTO www.historia.ro

Biserica Romano-Catolică a anunţat că are un proiect prin care să construiască în Capitală o biserică dedicată lui Vladimir Ghika. Lăcaşul de cult urmează să fie ridicat în zona Parohiei Sfânta Tereza, acolo unde vor fi aduse relicvele preotului.

Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu a anunţat, vineri, că există un proiect prin care se doreşte construirea unei biserici dedicată lui Vladimir Ghika, primul preot român care a slujit în rit catolic, dar şi în rit ortodox.

„Avem în proiect să ridicăm o biserică în Bucureşti, care să fie dedicată Fericitului Vladimir Ghika. Pot să spun si zona, Parohia Sfânta Tereza, pe care vrem s-o împărţim în două, pentru că este foarte extinsă. Acolo vor fi depuse relicvele Monseniorului Ghika“, a declarat Înlt Preasfinţitul Ioan Robu.

Acesta a mai spus că în prezent, cercetările privind terenul pe care urmează să se construiască biserica sunt în plină desfăşurare, iar experţii încearcă să afle dacă terenul poate susţine o asemenea construcţie.

De asemenea, reprezentanţii Arhiepiscopiei au declarat, pentru adevarul.ro, că  Vladimir Ghika urmează să fie beatificat sâmbătă, 31 august, la Romexpo. Aceştia au precizat că ridicarea unei biserici dedicate lui Ghika se află în stadiul de proiect, iar costurile unei asemenea constucţii nu se cunosc momentan.

Muzeul Vladimir Ghika, rezultatul a peste 25 de ani de muncă

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti spun că în ultimii 25 de ani au fost adunate foarte multe lucruri care i-au aparţinut lui Vladimir Ghika sau care au avut legătură cu el, alcătuind în acest fel o Arhivă Ghika foarte bogată, care cuprinde obiecte şi documente importante.

O parte dintre obiectele strânse sunt expuse în muzeul dedicat preotuluiGhika, la Catedrala Sfântului Iosif din Capitală.

Acesta este deschis în perioada 24 august-22 septembrie, iar intrarea este gratuită. De asemenea, vizitatorii se pot bucura în permanenţă de un ghid. În fiecare sâmbătă, muzeul este deschis în intervalul orar 16.00-19.00, în timp ce în fiecare duminică, vizitatorii pot trece pragul muzeului în intervalul 10.00-14.00. Există şi un program special pentru acest weekend, odată cu beatificarea, sâmbătă, 31 august, muzeul fiind deschis de la ora 15.00 la ora 20.00, iar duminică, 1 septembrie, de la ora 9.00 la ora 14.00.

Monseniorul Vladimir Ghika a fost primul preot român care a slujit atât în rit catolic cât şi în rit ortodox. Beatificarea sa de către Biserica Catolică este o etapă în procesul de sanctificare prin care sunt recunoscute virtuţile Monseniorului.

Pe aceeaşi temă:

Locuitorii Capitalei nu vor demolarea Cathedral Plaza. Instanţa a decis că autorizaţia de construire a blocului de 19 etaje este ilegală

Papa a recunoscut martiriul pentru credinţă al preotului Vladimir Ghika, nepotul ultimului principe al Moldovei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite