Biserică high-tech în Bucureşti: află cum se bat clopotele prin satelit în cel mai modern lăcaş de cult din Capitală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Catedrala Sfântul Ilie din cartierul bucureştean Titan a depăşit tiparele bisericii tradiţionale: are clopote programate prin satelit, o centrală termică ecologică şi o ladă frigorifică pentru morţi. Citiţi în ADS Bucureşti cum s-au modernizat enoriaşii şi cum religia este doar la un click distanţă.

„Capul răutăţilor“ este părintele Ilie Costescu care a înţeles că biserica zilelor noastre trebuie să fie dinamică şi că este mai mult decât un loc unde se cântă şi se atămâiază.
Între blocurile din Titan, pe locul unui fost talcioc, s-a ridicat ceea ce avea să fie cea mai modernă biserică din Capitală şi poate chiar din România. Dacă pentru a trage clopotele la orice alt lăcaş din Bucureşti trebuie ca un om să urce până în clopotniţă, la catedrala Sfântul Ilie, totul se rezolvă dintr-un buton din spatele uşilor altarului.

„Cele patru clopote funcţionează prin antena GPS legată la trei sateliţi. Au un computer care face comanda la clopote“, explică părintele Costescu, deschizând panoul de control unde se află comanda clopotelor. Acestea sunt reglate rin satelit împreună cu ceasul de pe frontispiciul bisericii. „Poate să se oprească curentul şi un an de zile, când revine, satelitul reglează tot, şi clopotele şi ceasul de sus“, mai spune preotul. Acestea au fost aduse de la Innsbruck, din Austria, şi au costat nouă miliarde de lei vechi.

Citiţi mai multe despre cum s-a adaptat Biserica mijloacelor moderne în ADS Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite