Bicicliştii care vor participa la inaugurarea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti vor pleca din cele două oraşe la ora 10.00

Cu o zi înainte ca Autostrada Bucureşti-Ploieşti să fie data in folosință, bicicliştilor le va fi permis accesul pe asfaltul proaspăt turnat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunea, la care sunt asteptaţi aproximativ 10.000 de biciclişti din Bucureşti, Ploieşti şi judeţele învecinate, va fi cel mai mare eveniment de acest gen din Romania.

Astfel, în 30 iunie, de la ora 10.00, două grupuri de biciclişti vor porni simultan de la cele două capete ale tronsonului Bucuresti-Ploieşti. Punctul de întâlnire al celor două grupuri de biciclişti va da ulterior şi denumirea simbolică de Kilometrul Verde.

Acest eveniment se adresează tuturor categoriilor de biciclişti, atât amatori cât şi profesionişti, celor care folosesc bicicleta pentru navetă, companiilor care încurajează angajaţii biciclişti, indiferent de tipurile şi performanţele bicicletelor folosite.

Kilometrul Verde încearcă să atragă atenţia asupra principalei probleme cu care se confruntă în prezent bicicliştii din România, şi anume siguranţa scăzută în trafic, şi să arate că numărul bicicliştilor poate fi foarte mare atunci când condiţiile de trafic şi siguranţă sunt îndeplinite.

Mesajul acţiunii este: „Pe autostradă mergem cu maşina, dar în oraş ne deplasăm mai eficient cu bicicleta”.

Evenimentul se va desfăşura înainte ca acest drum să devină public şi cu regim de autostradă.

Manifestarea este un parteneriat între Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti, Consiliul Interministerial pentru Siguranța Rutieră, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în Romania, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Poliţiei Rutiere.

Acţinea "Kilometrul Verde" este înscrisă în campania pentru siguranţă rutieră şi de susţinere şi promovare publică a Strategiei Naţionale pentru Siguranţă Rutieră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările