Bicicliştii, către Oprescu: „Noile piste sunt la fel de proaste“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii vor, în continuare, piste pe carosabil şi contestă amenajările lor pe şosea făcute de Primăria Capitalei FOTO Dorin Constanda
Bicicliştii vor, în continuare, piste pe carosabil şi contestă amenajările lor pe şosea făcute de Primăria Capitalei FOTO Dorin Constanda

Reprezentanţii municipalităţii ar fi trebuit să se întâlnească, astăzi, cu cei care susţin amplasarea pistelor pentru biciclişti pe carosabil, discutând pe baza unei analize a celor de la Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR). În schimb, Primăria a decis să anuleze şedinţa până săptămâna viitoare, după cum susţin bicicliştii.

OPTAR urma să aibă, luni, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Primăriei Capitalei, dar discuţia a fost amânată de municipalitate pentru săptămâna viitoare. În cadrul şedinţei urma să fie prezentată o analiză întocmită de reprezentanţii Organizaţiei cu privire la proiectele pe care Primăria Capitalei susţine că le face în spiritul mobilităţii durabile, în special asupra pistelelor, care urmează să fie amplasate pe noile bulevarde.  

„Încercăm să le explicăm că pistele despre care vorbesc ei sunt la fel de proaste ca cele care există deja şi care au fost declarate nefuncţionale de Brigada Rutieră. Dacă vor fi făcute, aşa cum spune Sorin Oprescu, se va întâmpla la fel, adică se vor irosi bani aiurea“, a spus, pentru adevarul.ro, reprezentanta Comunităţii Bicicliştilor, Irina Zamfirescu.

Totodată, aceasta a precizat că şedinţa a fost amânată cu câteva ore înainte să înceapă, iar o bună parte dintre biciclişti au aflat acest lucru prea târziu, când erau deja la sediul Primăriei, acolo unde urma să aibă loc şedinţa de lucru. 

Piste ilegale, fonduri publice irosite

Irina Zamfirescu a mai spus că scopul şedinţei a fost acela de a preîntâmpina amenajarea unor piste care „se vor dovedi ilegale, măsură care va conduce la pierderea unor noi fonduri publice“. Mai exact, spune reprezentanta bicicliştilor, 100 de kilometri de piste au fost închise de către Poliţie, pentru nerespectarea legii, ca urmare a unei analize a OPTAR. 

„Bucureştenii au pierdut astfel cel puţin 10 milioane de euro, fondurile cheltuite de Primărie pe execuţia fostelor piste“, a zis Zamfirescu.

Pe aceeaşi temă:

Bicicliştii îi răspund lui Oprescu după ce i-a numit ipocriţi: „Noi vrem doar să pedalăm“. Protestatarii pe două roţi trimit scrisoare către Comisia Europeană

Oprescu: „Bicicliştii, ipocriţi. Nu vor decât să protesteze“

OPTAR nu are nimic de ascuns!

VIDEO Adevărul Live: Despre biciclete şi o expediţie-maraton prin Europa cu băieţii de la „Puţin plecaţi”

Primele măsuri după marşul bicicliştilor: Onţanu şi Oprescu amenajează piste pe strada Arthur Verona

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite