Bicicliştii cer în stradă „un oraş pentru oameni“, în timp ce Primăria Capitalei a promis în jur de 100 de kilometri de benzi destinate pedalatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 20 septembrie, iubitorii transportului alternativ din Capitală organizează o nouă manifestaţie prin care vor să atragă atenţia autoriăţilor cu privire la problemele cu care se confruntă Bucureştiul. Aceştia anunţă că este vorba despre a cincea ieşire de acest fel.

Reprezentanţii Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti au anunţat că pe 20 septembrie vor ieşi din nou în stradă să proetsteze pe două roţi faţă de problemele de infrastructură care sufocă Capitala. Bicicliştii care organizează evenimentul spun că vor un oraş pentru oameni şi anunţă că întreaga acţiune va începe la intrarea în Parcul Herăstrău, în zona Charles de Gaulle.

„Adunarea publică îndeplineşte toate condiţiile legale de desfăşurare, fiind declarată în prealabilă la Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Poliţie Locală, Brigada Rutieră Bucureşti şi Jandarmeria Română“, mai anunţă bicicliştii.

100 de kilometri de piste pentru biciclişti

Consilierii generali ai Capitalei au reaprobat, joi, proiectul de hotărâre care prevede amenajarea în centrul Bucureştiului a unui sistem de transport alternativ. Concret, potrivit proiectului aprobat, biciclişti vor avea în jur de o sută de kilometri de piste, iar investiţia se ridică la circa zece milioane de euro.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierilor generali, joi, în Bucureşti ar  trebui să apară 97 de kilometri de piste pentru biciclişti, distribuiţi pe 60 de străzi. De asemenea, din proiect face parte şi amenajarea mai multor parcări publice pentru biciclete, dar şi a mai multor centrelor de închiriere a acestora.

Totodată, mai multe zone ale oraşului ar trebui să fie reamenajate, iar trotuarele ajustate, urmând să fie făcute şi puncte intermodale care să facă legătura dintre locurile în care pot fi lăsate bicicletele şi mijloacele de transport în comun din Bucureşti.

Pentru realizarea proiectului este necesară suma de 9,8 milioane de euro, iar durata de execuţie a proiectului se întinde pe 18 luni. Banii au fost alocaţi de Ministerul Mediului. Proiectul fusese suspendat, după ce prefectura a atacat în instanţă mai multe proiecte aprobate în şedinţele de îndată de lunile trecute.  

Calea Victoriei va avea pistă de circa doi metri lăţime

Pista destinată bicicliştilor care urmează să fie inaugurată pe Calea Victoriei din Capitalei, arteră care a intrat într-un amplu proces de modernizare, pare să fie realizată mult mai eficient decât celelalte. „Aici, marele avantaj este că pista a fost realizată pe dublu sens, fiind cel mai eficient mod de a folosi spaţiul din Bucureşti. Desigur, momentan nu este o pistă, ci un şantier. Să vedem cum va fi după inaugurare“, a declarat Marian Ivan, reprezentant OPTAR.

Citeşte şi:

Unde pedalează bucureştenii: un traseu minunat care trece pe marginea Lacului Snagov

Sub Balta Văcăreşti din Capitală ar putea fi construit un acvariu din care oamenii să privească viaţa subacvatică

Primăria Capitalei dă din nou cu pista-n gard. Bicicliştii: Nevăzătorilor li s-a luat dreptul de a merge pe aici

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite