Bebeluşi arşi la Giuleşti, vindecaţi miraculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre ei au fost externaţi astăzi după ce medicii au constatat că sunt vindecaţi în proporţie de 99%. La Spitalul „Grigore Alexandrescu“ au mai rămas internaţi trei bebeluşi. Doi dintre ei au aproximativ 2 kilograme şi în maximum două săptămâni vor fi externaţi.

Radu Marian şi Ştefan Marin, gemenii familiei Săndulescu, au fost externaţi astăzi, în jurul orei 11.00, de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“.

La exact 30 de zile de la tragedia de la Giuleşti, familia Săndulescu va începe în sfârşit o viaţă normală. Părinţii s-au grăbit să-şi ia bebeluşii acasă, nu au vrut să dea declaraţii şi nici să povestească prin ce au trecut, ca şi cum ar vrea să şteargă cu buretele zilele şi nopţile de groază în care copiii lor au fost la un pas să moară.

Gemenii s-au născut la 15 august şi nu au avut parte până acum decât de o zi de viaţă normală - prima, restul a fost agonie pentru că în 16 august au fost grav răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, când flăcările au curpins salonul de Terapie Intensivă.

„Este o minune! Speram, dar mi-era greu să cred că bebeluşii vor putea fi externaţi vreodată. Au luat în greutate ca şi cum nu ar fi fost arşi, unul are 2,2 kilograme şi unul 2,4. Acum arată aşa cum ar trebui să arate un copil normal, s-au refăcut complet. Cel puţi aşa arată analizele. În proporţie de 99% par a fi vindecaţi, nu mai au nevoie de intervenţii chirurgicale. Este posibil însă să apară complicaţii, nu putem preconiza“, a spus managerul spitalului, prof. dr. Dan Enescu.

„Cu acest caz se face istorie“

Cei doi fraţi au suferit arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului. Medicii spun că un adult nu ar fi trăit în urma unor astfel de traume.

„Vârsta lor mică, aveau minus 2 luni, erau prematuri, i-a ajutat să se refacă mult mai repede decât un copil mai mare sau un adult. Şi noi am fost surprinşi de evoluţia lor, nu aveam de unde să ştim cum şi dacă se vor vindeca pentru că nu au mai existat astfel de cazuri. Medici din America, care au ţinut zilnic legătura cu noi, ne-au sfătuit să notăm tot şi să pozăm tot pentru că acum se face istoria medicinei“, a mai spus Dan Enescu.

La Spitalul „Grigore Alexandrescu“ au mai rămas internaţi trei bebeluşi, doi dintre ei au aproximativ 2 kilograme şi în maximum două săptămâni vor fi externaţi.

Cel de-al treilea are 1,2 kilograme, dar se află într-o stare bună şi după ce va ajunge la o greutate normală va fi şi el externat. Niciunul dintre ei nu vor avea nevoie de operaţii, spun medicii.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite