Barurile şi restaurantele din Centrul Vechi care funcţionează în clădiri cu bulină roşie se închid de sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Barurile, restaurantele, magazinele sau farmaciile aflate în clădirile cu bulină roşie din Capitală trebuie să pună astăzi lacătul pe uşa de la intrare. Patronii sunt nevoiţi să închidă până când clădirea considerată pericol public va fi restaurată. În caz contrar, aceştia vor fi nevoiţi să plătească amenzi ce pot ajunge până la 70.000 de lei.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au demarat pe 26 noiembrie acţiunea de notificare a tuturor utilizatorilor spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă situate în imobile expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic care prezintă pericol public.

Astfel, până vineri, 27 noiembrie, utilizatorii a 162 imobile încadrate în clasa I risc seismic au fost notificaţi ca în termen de 24 de ore de la primirea somaţiei să-şi înceteze activitatea, în caz contrar acestia vor fi sancţionaţi de cu amenzi  de la 50.000 lei la 70.000 lei.

De asemenea, reprezentanţii municipalităţii au solicitat primăriilor sectoarelor 1 - 6 să interzică emiterea autorizaţiilor de funcţionare şi retragerea celor în vigoare pentru agenţii economici care desfăşoara activităţi permanente şi/sau temporare, care implica aglomerări de persoane în spaţii situate în construcţii expertizate şi încadrate în clasa I de risc seismic.

„Acţiunea se desfăşoara în scopul respectării prevederilor Legii nr. 282/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente“, au anunţat reprezentanţii Primăriei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite