Baronul Dragnea acuză „Adevărul“: „Este o comandă de presă. Autorităţile naţionale vor să influenţeze auditul Comisiei Europene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, susţine o conferinţă de presă astăzi la ora 12.00 la sediul partidului de pe Şoseaua Kiseleff nr.10. Ieşirea în public a preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman vine după materialele apărute în ziarul „Adevărul“ despre neregulile sesizate de Comisia Europeană referitoare la contractele semnate de el cu firma sa de casă.

UPDATE ORA 14.00 „Dacă cei de la UE intenționează să oprească finanțările, iar cineva din România ca eu și Consiliul Județean vom fi scoși vinovați, se înșală“, a mai spus președintele CJ Teleorman. El a solicitat public Oficiului pentru Luptă Antifraudă sau DNA să controleze achizițiile publice din Teleorman, dar și ANI să facă verifări. El a cerut și Parchetului General să verifice „cine se ocupă de influențarea comisiei auditului Comisiei Europene“.

UPDATE ORA 13.50 Dragnea a lansat la rândul său acuzații și a insistat să vorbească despre Cătălin Vătafu care se ocupă de coordonarea fondurilor europene. „Unul dintre principalii actori care dorește influențarea auditului este Vătafu, președintele ACIS din subordinea Primului Ministru, care coordoneaza toate fondurile europene pentru România“, a mai spus Dragnea. El și-a continuat acuzațiile spunând că acesta dorește să acopere un grav conflict de interese. „Avem un caz: Botiș, iar în al doilea rând, mama acestui domn, Maria Vătafu, prin firma SANVA CONSTRUCT SRL din Teleorman încheie un contract de fonduri europene, în luna mai, la două luni după ce a fost numit în funcția aceasta, în valoare de 1,2 milioane de euro. Contractul este semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.  Una dintre condițiile primordiale este ca cei care administrează aceste fonduri sau membrii familiei lor nu pot accesa aceste fonduri“, a mai dezvăluit Dragnea.

UPDATE ORA 13.25 Despre întâlnirea cu Răzvan Murgeanu, Dragnea a confirmat că s-a văzut cu acesta. „Nu știam că domnul Murgeanu are interdicție să se întâlnească cu membrii PSD. Nu a fost o întâlnire ilegală și evident că l-am întrebat dacă are informații despre această campanile care s-a declanșat împotriva mea știind că el este secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Mi-a spus că nu are nicio informație oficială și că tot ce a aflat este din presă, asta a fost toată discuția cu Răzvan Murgeanu“, a completat președintele CJ Teleorman.

Cazul Dragnea: blocarea banilor UE este iminentă. PSD-istul se întâlneşte pe ascuns cu Murgeanu, ca să-i ceară sfaturi

Dragnea susține că în această încercare de deturnare de fonduri europene și de a-l găsi pe el țap ispășitor sunt implicați și alți oficiali, dar nu a dorit să dea nume. „Despre domnul Vătafu am dovezi. El nu este un oficial sus-pus, ci s-a cocoțat acolo. El a fost consilier județean la Teleorman, el a votat cu mâna pe sus aprobarea caietelor de sarcini pentru aceste proiecte“, a adăugat Dragnea.

UPDATE ORA 13.50 „O parte dintre autorItățile naționale vor să influențeze rezultatul auditului Comisiei Eruropene pentru a întrerupe plățile pentru România și vor să mă găsească pe mine ca țap ispășitor“, a mai spus Dragnea. Referitor la averea sa, el a susținut că pentru orice fel de nelămuriri, jurnaliștii ar trebui să vorbească cu cei de la Agenția Națională de Integritate, după care nu a  mai vrut să răsdpundă la întregările despre multele sale proprietăți.  Dragnea a adăugat că după ce au realizat auditul specialiștii Comisiei Europene nu au spus că ar exista vreo problemă. „Erau trei domnișoare din București care la plecare mi-au spus <<la revedere, ne vedem peste 3 ani>>, subliniind astfel că nu sunt probleme“,  a menționat Dragnea.

UPDATE ORA 13.00 Dragnea susține că în spatele campaniei de presă se află Cătălin Vătafu (n.r. directorul general al Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS)), care încearcă prin această campanie de denigrare să ascundă un conflict de interese. „Mama sa deține societatea Sanva Construct care are contract de finanțare de 1,2 milioane de euro semnat cu Ministerul Dezvoltării și Turismului“, a afirmat Dragnea.
El a adăugat că „referitor la conflictul de interese, niciun consilier sau eu, ca președinte de consiliu nu suntem acționari în firma Teldrum. Nu cunosc acționarii și susțin în conituanuare această afirmație. Șobo și Melcul care sunt acționari la Teldrum sunt foști colegi de facultate și de trupă. Asta s-a întâmplat acum 25 de ani. Nu înseamnă că acum știu despre orice fost coleg ce firmă are“.

UPDATE ORA 12.50: Liviu Dragnea acuză ziarul „Adevărul“ că ar avea interese în ancheta pe care a publicat-o în ultima săptămână despre cele două contracte de reparare a drumurilor din Teleorman luate în vizor de Comisia Europeană.„Este o comandă de presă ceea ce face Adevărul“, a spus Dragnea în conferința de presă.

UPDATE ORA 12.40 Șeful Consiliului Județean Teleorman a recunoscut că soția sa, Bombonica Dragnea deține un hotel care a avut contracte cu firmele prietenilor săi, însă nu vede unde este conflictul de interese. „Care este problema? Nu are nicio legătură“,a afirmat Dragnea. El a mai spus că hotelul a suferit unele îmbunătățiri prin anul 2000.

L-am prins din nou cu minciuna! Dragnea şi-a renovat hotelul cu ajutorul prietenilor asfaltatori

UPDATE ORA 12.20 Liviu Dragnea susține la această oră o conferință de presă referitoare la acuzațiile care i se aduc după auditul făcut de Comisia Europeană în legătură cu două contracte de reabilitare a unor drumuri județene din Teleorman. Oficialii europeni au semnalat un caz deconflict de interese în semnarea celor două contracte, care au ajuns la prietenii șeful Consiliului Județean Teleorman.

„Adevărul“ a început săptămâna trecută un serial despre neregulile semnalate de Comisia Europeană la contractele semnate de autorităţile române cu diferite firme pentru reabilitarea drumurilor. După ce am prezentat cazul de la Teleorman, în care Liviu Dragnea a dat două contracte firmei sale de casă, abonată la proiectele de reabilitare a drumurilor din judeţ, ziarul nostru a prezentat şi cazul de la Buzău, în care s-a sesizat un conflict de interese.

Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, a anunţat că astăzi va susţine o conferinţă de presă la sediul partidului de pe Şoseaua Kiseleff nr.10. Tema conferinţei nu a fost încă anunţată dar rămâneţi pe bucuresti.adevarul.ro pentru a vedea cum explică Dragnea implicarea sa în acest scandal în urma căruia România ar putea pierde peste 700 de milioane de euro din finanţările europene.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite