Bucureştean de 43 de ani, reţinut după ce a smuls bijuteriile a patru femei în metrou. Imagini surprinse de camerele de supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost reţinut sub acuzaţia de tâlhărie FOTO Captură video
Bărbatul a fost reţinut sub acuzaţia de tâlhărie FOTO Captură video

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Capitală, a fost reţinut de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada de Poliţie pentru Transportul Public, pentru 4 infracţiuni de tâlhărie calificată, în aceeaşi zi, în trenurile de metrou, în zona Sectoarelor 1, 2, şi 3.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada de Poliţie pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au reţinut un bărbat, în vârstă de 43 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii a 4 infracţiuni de tâlhărie calificată, în aceeaşi zi.

În cursul zilei de ieri, 28 iulie, în intervalul orar 06.30-10.30, mai multe persoane au fost victime ale unor infracţiuni de tâlhărie calificată, în timp ce se aflau în trenurile de metrou, în zona Sectoarelor 1, 2, şi 3. În urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate de către poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, s-a stabilit că toate faptele ar fi fost săvârşite de aceeaşi persoană, un bărbat, în vârstă de 43 de ani.

De asemenea, din cercetări s-a mai stabilit că bănuitul ar mai fi comis o infracţiune de tâlhărie, asupra unei femei, la data de 21 iulie a.c., în jurul orei 20.00, când i-ar fi smuls un lănţişor, în timp ce se afla într-o staţie de metrou, din Sectorul 5.

Probatoriul administrat a relevat următoarea activitate infracţională, reţinută în sarcina bărbatului, la data de 28 iulie a.c.: - în jurul orei 06.30, în timp ce se afla într-un tren de metrou, oprit într-o staţie din Sectorul 2, bărbatul i-ar fi smuls unei femei un cercel.

După aproximativ o jumătate de oră, aflându-se într-un tren de metrou, oprit într-o staţie din Sectorul 1, bănuitul i-ar fi smuls un cercel, unei alte femei.

În jurul orei 09.30, bărbatul i-ar fi smuls unei persoane un lănţişor, într-un tren de metrou oprit într-o statie din Sectorul 2.

Ulterior, în jurul orei 10.30, bănuitul ar fi smuls, din nou, un lănţişor, unei alte persoane, în timp ce se afla într-un tren de metrou, oprit într-o staţie din Sectorul 3.

Bărbatul a fost depistat şi condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală. Bunurile pe care le-ar fi sustras, respectiv doi cercei şi două lănţişoare au fost recuperate, urmând să fie predate persoanelor vătămate.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Poliţia transmite că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Klaus Iohannis: Abordarea de a face economii la consumul de gaz de 15% e una corectă. Nu trebuie să ne imaginăm că dorim să stea cineva pe frig

Primarul Nicuşor Dan: În cursul lunii august vom ieşi în sistemul de achiziţii publice cu toate liniile de tramvai care mai sunt de modernizat

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite