Şantierul metroului din Drumul Taberei continuă cu bani de la Guvern. Traseul tramvaiului 41 ar putea fi deviat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este posibil ca traseul tramvaiului 41 să fie deviat FOTO Adevărul
Este posibil ca traseul tramvaiului 41 să fie deviat FOTO Adevărul

Directorul Metrorex, Aurel Radu, declară că lucrările pe şantierul metroului din Drumul Taberei continuă şi sunt finanţate din bani de la Guvern. Pe de altă parte, Dan Trifu, vicepreşedintele Ecocivica, susţine că lucrările de la Valea Ialomiţei sunt finanţate din banii firmelor care se ocupă de construcţie, urmând să-i primească înapoi.

Aurel Radu a declarat că nu nici poate fi vorba ca firmele ce se ocupă de terminarea viitoarei magistrale de metrou să continue lucrările cu bani proprii, urmând ca suma alocată pentru acestea să fie restituită de către guvern. „Banii bugetaţi pe anul acesta nici nu au fost consumaţi” , a ţinut să precizeze, pentru adevarul.ro, directorul Metrorex. Acesta este şi motivul pentru care nu poate intra în discuţie o finanţare proprie e firmelor incluse în proiect, după cum susţine Aurel Radu.

Pe de altă parte, Dan Trifu, vicepreşedintele asociaţiei Ecocivica, spune că lucrările de la Valea Ialomiţei sunt susţinute financiar de firmele care participă la realizarea lor şi că au fost reluate deoarece sunt considerate extrem de importante. De asemenea, Trifu mai spune că printr-o Ordonanţă dată de Guvern, firmele care au venit cu bani proprii urmează să îi primească înapoi în cel mai scurt timp posibil.

Vicepreşedintele Ecocivica precizează că printre motivele care au condus la înaintarea lucrărilor de la Valea Ialomiţei cu fondurile proprii ale firmelor se numără şi faptul că acestea vor trebui terminate până la sosirea iernii, timp în care nu se va furniza agent termic, şi astfel vor putea fi terminate cu succes magistralele şi terminalele cu tot cu utilităţi.

E posibil ca traseul tramvaiului 41 să fie deviat

În ceea ce priveşte devierea traseului parcurs de tramvaiul 41, Dan Trifu şi Aurel Radu au căzut de acord asupra posibilităţii unei devieri temporare. Astfel, există posibilitatea ca linia de tramvai 41 să fie deviată. Dan Trifu spune că pentru finalizarea lucrărilor cu succes din zona parcului Drumul Taberei va fi nevoie de o deviere de minim trei luni.

Momentan, nu a fost luată o decizie finală, dar cel mai probabil acest lucru se va întâmpla. Aurel Radu susţine că în cazul în care se va ajunge la devierea traseului tramvaiului 41, în zona de trafic care va fi afectată se va introduce un autobuz care să ajute la fluidizarea traficului. Acesta a ţinut să precizeze că şi acest lucru este în stadiul de proiect şi că cel mai probabil despre un autobuz va fi vorba, dar lucrurile nu sunt încă sigure.

Ştiri pe aceeaşi temă:


image

camera deputatilor
lucrari la metrou
Strada Romancierilor va fi închisă pentru lucrările de la magistrala 5 de metrou
image

Utilajele care vor săpa metroul din Drumul Taberei, sub protecţia sfintelor muceniţe Filofteia, Varvara şi Parascheva
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite