BACALAUREAT 2011. Proba la matematică: “Mai bine picam şi dădeam acum Bac-ul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care au susţinut astăzi proba la matematică au ieşit mai mult decât fericiţi din examen, nu neapărat pentru că se aşteaptă la note mari, ci că au scăpat de o povară care le-a mâncat vacanţa. Părinţii i-au aşteptat pe durata celor trei ore la ieşirea din centrele de examen, iar reprezentanţii de la universităţile private i-au pândit să le umple buzunarele cu pliante pentru admiterea de toamnă.

La Colegiul “A. D. Xenopol”, aproape 400 de elevi care au picat prima sesiune de Bac sau care au rămas corigenţi, au făcut, în jurul orei 12.00, o rumoare demnă de un concert rock. Ţipete şi urlete ca pe stadion, urmate de întrebarea clasică, strigată dintr-un capăt în altul al străzii: “Ce-ai făcut, băăă?” au animat centrul de examen de pe strada Traian.

Chiar dacă a luat Bac-ul în prima sesiune, ce-i drept, pe muchie, Alina spune că mai bine îl dădea în toamnă. “Mai bine picam şi dădeam acum Bac-ul. A fost foarte simplu. Sigur luam la mate cu cel puţin două-trei puncte mai mult. Şi la română a fost mai uşor. Cât de mult noroc să ai să-ţi pice «Moara cu noroc»?”, spune fata care în sesiunea din vară a luat puţin peste 5 la matematică.

Unora chiar nu le mai trebuie examenul de Bac, dar îşi doresc totuşi să aibă diploma asta. “Eu plec din ţară, dar am zis să fie luat. Am luat în vară trei şi ceva, nu-mi mai amintesc”, a spus Cristina, elevă la Colegiul Economic “Hermes”.

Chiar dacă pentru mulţi dintre candidaţi, subiectele au fost mai uşoare decât cele de la prima sesiune, cei mai mulţi dintre candidaţi au ieşit din examen după prima oră. “A fost un număr de elevi în Capitală care au ieşit înainte, dar este dreptul lor să facă asta”, a explicat inspectorul general Cristian Alexandrescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite