BAC 2010: Absolvenţii de liceu au susţinut ultima probă a examenului. Iată ce subiecte au primit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

217.227 de absolvenţi de liceu, dintre care 22.467 din Bucureşti, au dat astăzi ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la specializare.

Vezi baremele si subiectele de la bac 2010

 UPDATE ora 12.56:  Elevii care au dat examenul la geografie susţin că proba a fost una destul de simplă. „A fost pe structura ştiută, ca un examen normal, iar subiectele au fost ok", a spus un elev care a dat examenul de bacalaureal la geografie.

Aceştia spun că la prima probă li s-a cerut să identifice pe o hartă a Europei oraşele şi ţările. De asemenea, au mai avut de făcut o comparaţie între două ţări din Europa din punctul de vedere al crizei economice.

La cel de-al doilea subiect, au avut de identificat oraşele şi râurile de pe harta României. De asemenea, li s-a cerut o comparaţie între două unităţi de relief din punct de vedere climatic. La punctul trei al lucrării au primit un tabel în care trebuiau identificate temperaturile medii anuale şi precipitaţiile, apoi densitatea populaţiei din Estonia şi Olanda. „Trebuia să încheiem cu o idee personală legată de hidroenergie", a completat elevul.

BAC 2010: Iată ce au primit elevii la matematică şi la istorie!

BAC 2010: Mullţi elevi se plâng de subiectul al III-lea, caracterizarea lui Harap Alb

Lupta împotriva copiuţelor la Bacalaureat a început cu pungi de plastic

Iaşi: Liceenii la ieşirea din examen: “Gata cu şcoala. De acum, începe distracţia”

Bacalaureatul continuă astăzi cu proba scrisă la fizică, chimie, biologie sau informatică, pentru profilul real, şi la geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie, pentru uman.

Rezultatele examenului, afişate duminică
Absolvenţii de liceu vor afla poimâine, până la ora 16.00 rezultatele examenului. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Afişarea rezultatelor finale se va face până la data de 8 iulie.

Pentru promovarea examenului este nevoie ca participanţii să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică şi media generală de minimum 6. Liceenii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc toate condiţiile menţionate sunt declaraţi respinşi. Media generală 5,99 va fi rotunjită la 6.00.

Incidente la Bac
Examenul de Bacalaureat din acest an nu a fost lipsit de incidente. Zeci de elevi din întreaga ţară au fost eliminaţi din probele scrise, pentru că au fost prinşi copiind. De asemenea,  la Cluj au fost depistate peste 40 de lucrări la limba română ce erau trase la xerox. Comisia de Bacalaureat şi Inspectoratul Şcolar Cluj au început o anchetă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite