Azil pentru bolnavii în fază terminală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul Centru de Îngrijire Paliativă din Bucureşti se va deschide în 2013 şi va fi dedicat pacienţilor a căror boală se află în stadiu terminal. Din 2013, adulţii şi copiii diagnosticaţi cu boli incurabile vor primi, în ultimele luni de viaţă, îngrijiri într-un cămin ce va fi ridicat în curtea bisericii Sfântul Pantelimon, situată pe strada.

În viitorul centru, pacienţii vor beneficia de servicii medicale de specialitate, cât şi asistenţă psiho-emoţională, socială şi spirituală, cu scopul de a ameliora ultimele luni de viaţă ale bolnavilor oncologici şi nu numai.

Servicii gratuite

Echipa de profesionişti a azilului va asigura servicii gratuite şi adaptate stadiului şi evoluţiei bolii. Pacienţii care nu se pot deplasa vor beneficia de îngrijiri paliative la domiciliu, în regiuni ca Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti. Atunci când asistenţa de acasă nu este suficientă, bolnavii de cancer se pot interna în unitatea cu paturi pentru o perioadă de 10-14 zile.

Centrul de zi pentru adulţi va fi o completare a serviciilor de îngrijire, care va permite bolnavilor să socializeze, să se relaxexe şi să folosească arta îmtr-un mod creativ, cu scopul de a depăşi problemele afective legate de boală. Pentru copii va fi amenajat un centru de zi care se va baza pe terapia prin joc, educaţie personalizată şi kineto-terapie.

Speranţa costă 4,7 milioane euro

Acest proiect va fi realizat de Fundaţia Hospice Casa Speranţei, care a mai deschis un astfel de centru şi în Braşov. Lucrările de construcţie vor începe în primăvara anului viitor, iar costul total va fi de 4,7 milioane euro, din care Primăria Sectorului 2 a dat 132.000 de euro, iar Ambasada Elveţiei - 550.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite