Avocatul Poporului face demersuri pe lângă Primăria Sectorului 1 „referitoare la modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Avocatul Poporului a anunţat, marţi, 14 decembrie, că s-a sesizat şi a întreprins demersuri pe lângă Primăria Sectorului 1 privind modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare.

”Având în vedere informaţiile prezentate în mass-media privind situaţia generată de cantitatea foarte mare de deşeuri adunate pe trotuarele din Sectorul 1, dar şi constările proprii, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020. Astfel, întrucât serviciile de salubrizare au ca obiectiv principal protecţia sănătăţii populaţiei, dar şi a mediului, au fost întreprinse demersuri la Primăria Sectorului 1 Bucureşti, referitoare la modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare pe raza Sectorului 1 din Bucureşti”, transmite Avocatul Poporului. 

De asemenea se precizează şi că rezultatele demersului vor fi făcute publice.

De altfel Primăria Secorului 1 al Capitalei a transmis luni, 7 decembrie, un comunicat, potrivit căruia, în ultima perioadă au înregistrat datorii de peste 100 de milioane de lei la prestatorul serviciului de salubritate, care de câteva săptămâni nu mai ridica deşeurile. 

"Este rodul fostei administraţii care ne-a oferit acest «cadou» de sărbătorile de iarnă. Întrucât am constatat neconcordanţe între facturile emise şi neachitate şi serviciile efectiv prestate, nu putem plăti facturi incorect întocmite. Îmi doresc ca preţul plătit să fie cât mai corect şi cât mai mic pentru că, în prezent, Sectorul 1 plăteşte pentru salubrizare un preţ pe cap de locuitor de peste 3 ori mai mare decât Sectorul 3. Pentru rezolvarea acestei probleme, cât de curând posibil, vom implementa soluţii în interesul comunităţii locale, inclusiv crearea unei companii de salubrizare care să fie controlată de Consiliul Local. Săptămâna aceasta vom pune în dezbatere publică un proiect de hotărâre de consiliu care presupune tarife mai mici pentru agenţii economici", a declarat primarul Clotilde Armand.

Iar pentru identificarea persoanelor care nu respectă regulile privind depozitarea deşeurilor, au fost anunţate verificări în teren, care vor fi făcute în permanenţă, 24 de ore din 24, prin echipaje ale Poliţiei Locale, cât şi  folosirea camerelor de supraveghere amplasate pe domeniul public.

Administraţia Sectorului 1 a anunţat şi că ridicarea deşeului menajer de la populaţie va rămâne în continuare gratuită, cu condiţia ca acesta să nu fie depozitat ilegal pe domeniul public.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite